Biff tartar en er klassiker som alle kjenner til, og dagens oppskrift har sitt utspring fra den. Men her er det brukt laks i stedet for biffkjøtt.

Laks egner seg godt til å serveres rå, som i en tartar, og den blir supplert av urter og grønnsaker som fremhever den har en fine og naturlige friske sjøsmaken. Oppdrettslaks kan serveres rå uten at den har vært fryst. Men er du så heldig å få tak i en villlaks, er det anbefalt å fryse den først.

Dette trenger du:

500 gram laksefilet

1 ss dijonsennep

1 ts kapers

1 chili

1 ts frisk ingefær

0,5 agurk i fine terninger

0,5 rødløk finhakket

1 ts gressløk

salt og pepper

2 dl friskpresset sitronsaft

Skjær laksen i små terninger. Finhakk chili, og riv ingefæren på et rivjern. Finhakk agurk og rødløk.

Bland laksen godt sammen med sennep, kapers, chili, ingefær, agurk og løk. Krydre med salt og pepper.

Tilsett sitronsaft og la det stå i fem minutter mens laksen absorberer saften fra sitronen og krydderet.

Press massen i en kopp, slik at den får en fast form. Serveres med litt friske salatblader som en smårett eller en forrett.