Man trenger minimalt av kjøkkenredskaper og kjøkkenkunnskaper for å få ett godt resultat. Man kan variere innhold og smaktilsettinger ut fra hva man ønsker som nøtter, mandler, urter osv. Denne varianten skal stekes på ett brett og brukes som smuler og tyggemotstand til is. Her kan det godt brukes rabarbrakompott, eller en plommekompott hvis man ønsker det.

Crumble

60 g hvetemel

40 g havregryn

75-100 g (brunt) sukker

75 g romtemperert smør

2 ss finhakket frisk mynte

Bland alle ingrediensene til smuldredeigen med hendene til du får en kornete deig. Sett deigen i kjøleskapet til avkjøling i ca. 30 minutter. Fordel deigen jevnt utover en stekeplate og stek ved 200 grader i ca. 15-20 minutter til smuldredeigen har fått en fin farge. Steketiden vil variere etter stekeovnen.

La smulene avkjøles før du blander inn den finhakkede mynten.

Jordbæris

1 stk vaniljestang

3 stk eggeplommer

150 g sukker

2 dl melk

2 dl kremfløte

2 kurv jordbær

Rens jordbærene. Kjør dem glatte med stavmikser eller kjøkkenmaskin.

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frø og stang i en kjele med melken og varm opp til kokepunktet. Ta av kjelen og la det avkjøles i noen minutter. Fjerne vaniljestangen.

Pisk eggeplommer og sukker kraftig. Hell i fløte- og vaniljemelken og bland godt. Sett ismassen i fryseren i 15-20 minutter.

Bland inn jordbærpureen med en slikkepott, slik at man får mønster i isen. Når man tilsetter pureen etter at massen har begynt å sette seg, så hindrer man at alt blir liggende på bunnen.

Det viktig å røre rundt med jevne mellomrom, omtrent hver halve time. Det er litt forskjellig hvor lang tid det tar, men mye bør være gjort på 4-6 timer.