Dagens oppskrift er en saftig og smakfull muffins med vaniljekrem og rabarbrasyltetøy. Rabarbra er relativt syreholdig, og inneholder det vi kjenner som eplesyre. Derfor egner den seg godt til bruk i et bakverk som inneholder smør, da det gir balanse i smaksløkene våre.

Rabarbrasyltetøy:

4-5 stilker rabarbra

3-4 ss sukker

2-3 ss vann i en kjele.

Kutt rabarbra i grove biter.

Kok rabarbra i sukker og vann under lokk, og la trekke til det blir mørt.

Deig :

150 g smør

150 g sukker

2 egg

150 g mel

1 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

kokefast vaniljekrem

Rør smør og sukker hvitt.

Tilsett egg og vend i det tørre og rør til en deig.

Fyll muffinsformene ¾ fulle, tilsett litt vaniljekrem og rabarbrasyltetøy på toppen.

Stek på 200 grader i ca. 20 minutter.

Nyt smaken av sommer.