Frukt og bær smaker best i sin egen sesong. Etter min mening er en dag uten jordbær nå midt i jordbærsesongen på sommeren, en dag uten mening.

Tiramisu er kjent som Italias nasjonaldessert, men ikke en typisk sommerdessert. Bruk den som utgangspunkt og tilsett noen friske, norske jordbær mellom lagene samt bytte ut fingerkjeks med norsk havregyn og litt nøtter, så blir det en riktig frisk og god smaksopplevelse på en fin sommerdag.

Du trenger:

1/2 dl kald espresso sterk kaffe

2 eggeplommer

1 1/2 - 2 ss sukker

1 vaniljestang, frøene

1 sitron, revet skall

250 g mascarponeost

10-12 ss stekte havregryn og hakkede pistasjenøtter

kakaopulver, siktet

ca. 250 g jordbær, i fine biter + noen hele til pynt

4-5 porsjonsglass eller en stor serveringsbolle

Rør sammen eggeplommer og sukker til en kremaktig konsistens. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Tilsett vaniljefrøene, revet sitronskall og mascarponeost litt og litt av gangen. Rør det hele godt sammen.

Ha havregryn, nøtteblanding og kaffe i bunnen av porsjonsglassene eller serveringsbollen.

Fordel jordbær over og deretter halvparten av mascarponekremen. Gjenta prosedyren en gang til og avslutt med mascarponekrem.

La desserten stå i kjøleskapet i 3–4 timer, eller til den har stivnet. Tiramisuen kan fint stå tildekket i kjøleskapet over natten.

Rett før servering siktes et lag med kakaopulver over og pynt gjerne med friske jordbær.