Bringebær er anvendelig til alt, både til frokost, pålegg, dessert. Dagens oppskrift er en puddingvariant som er tenkt som en dessert til litt tyngre måltider nå som høstmørket senker seg. Denne puddingen er en pannacottavariant, bare at den er tilsmakt med friske bringebær og Baileys.

For 6 personer:

2 dl ferske bringebær

1 dl rørosrømme

1 vaniljestang, delt på langs, og skrapt ut frøene

2 ss sukker

2,5 dl fløte

½ dl Baileys

4 pl. gelatin

Bløtlegg gelatinen.

Kok opp bringebær, rømme, vaniljestang og fløte. Tilsett Baileys etter oppkok.

Bruk massen som den er, dette gir ett rustikt preg, eller kjør det sammen med en stavmikser for å få en fin masse. Det er ditt valg.

Klem ut vannet av gelatinplatene, og bland det inn i massen.

Hell det over i porsjonsglass, eller en større serveringsbolle.