Derfor består dagens matspalte av ei klassisk grønnsakssuppe, som med noen enkle triks gjør at suppa blir enda mere smakfull.

I tradisjonelle grønnsakssupper kokes de klassiske rotgrønnsakene og smakes til med litt buljong eller hønsekraft. Min hemmelighet er å steke og varmebehandle grønnsakene i olje og ikke bare koke dem. Ved å steke grønnsakene på svak varme, frigjøres bitterstoffer, og vi får fram en sødme og grønnsakssmak som gjør det unødvendig med så mye tilsettinger.

Denne suppa kan også være helt vegetarisk for dem som ønsker det.

Til ca. 4 porsjoner

1 rødløk i terninger

1/2 kinesisk hvitløk i terninger

4 gulrøtter i terninger 1x1 cm

300g knutekål i terninger 1x1 cm

3 vårløk i skiver

2 ss finkuttet gressløk

1 ss finkuttet timian

1 ss finkuttet rosmarin.

300g gode kjøttboller

¤ Kutt rødløk og hvitløk i små terninger og stek på svak varme til den blir blank og gylden.

¤ Kutt gulrøtter og knutekål i terninger, vårløk i skiver og tilsett dette sammen med løken. Stek videre til grønnsakene blir blanke og mykner.

¤ Kok så dette i ca. 15 minutter

¤ Tilsett finkuttet gressløk, timian og rosmarin og kjøttboller. La alt trekke i 4-5 minutter. Smak til med salt og pepper.