Blåbærkake

Blåbær er tradisjonelt sett brukt til safting og sylting, og spilte i tidligere tider en viktig rolle i matauken.

Næringsverdien var lenge anslått som moderat, men nyere forskning har avdekket at bærene er meget rike på antioksidanter. De inneholder dessuten vitamin C og i tillegg garvestoffer, fruktsyrer, flavoner, karotin, jern og magnesium.

Dagens oppskrift er en saftig og smakfull blåbærkake med yoghurt.

Ingredienser:

200 gram mel

2 ts bakepulver

1 klype salt

115 gram smør

200 gram sukker (hvitt sukker)

3 stk egg

2,4 dl yoghurt eller rømme

1 ts vaniljeessens eller vaniljesukker

500 gram blåbær, gjerne frosne

Forvarm ovnen til 180 grader.

Smør en springform, sikt mel, bakepulver og salt i en bolle og sett til side.

Bland sammen smør og hvitt sukker til det blir luftig i en kjøkkenmaskin. Ha i eggene, ett av gangen og bland godt mellom hvert egg. Ha i yoghurt (eller rømme) og vanilje og bland igjen. Ha i melblandingen og bland bare til det så vidt har blitt en jevn blanding.

Ha halvparten av kakedeigen i formen. Hell over halvparten av bærene. Ha resten av deigen på toppen. Legg resten av bærene på toppen og strø over det brune sukkeret.

Bak i en time, til toppen er gyllen. Om du stikker inn en kniv skal den komme ut ren. Avkjøl kaka på rist, og la den stå i ti minutter i formen før du tar av sidene. La den kjøles helt ned før servering.

Mer å lese på Avisa Sør-Trøndelag:
comments powered by Disqus
Leses nå:

Hverdagsluksus med viltsmak

Elgjakta er rett rundt hjørnet, og tilgangen på smakfullt fersk viltkjøtt er innen rekkevidde for mange.

Plommesuppe med mye godt

Ingen ting er som saftige søte plommer fra egen hage.

Høstmat av lam

Høsten er den beste tida på året for oss som liker å tilberede norske råvarer av høy kvalitet. Nå er lam, vilt, epler, sopp, bær, og rotgrønnsaker på sitt mest smakfulle.

Deilig høstsuppe

Høsten står for døra og grønnsaksdiskene bugner av gode norsk grønnsaker som er på sitt beste akkurat nå.

Hjemmelaget krydder

Jeg synes det er utrolig morsomt å høste av naturen nå som den har så mye å by på. I dagens matspalte kommer et tips på hvordan man kan lage sitt eget krydder.

Tildelt Nordisk juniorlandskamp

Orkdal IL og Knyken har fått tildelt Nordisk juniorlandskamp som samler noen av verdens beste juniorer i langrenn, hopp og kombinert.

Har du opplysninger / bilder / video?
TLF 72 48 75 00 | E-post: nyhets.redaksjonen@avisa-st.no

Slipper å sone etter fyllekjøring

Men blir fotgjenger i lang tid.

Feiret ny skole

Elevene fikk ros for at nye Buvik skole kunne åpnes åtte uker før tida.

Protesterer mot Forsvarets planer

På septembers siste dag skal det protesteres. «Mot hva», tenker du? Mot langtidsplanen til Forsvaret.

Kriseøvelse på Orkanger

Beskjed til vanlige folk i dalføret: Ingen grunn til uro.