Tips oss

Tips oss 24 timer i døgnet.

Blåbærkake

Blåbær er tradisjonelt sett brukt til safting og sylting, og spilte i tidligere tider en viktig rolle i matauken.

Næringsverdien var lenge anslått som moderat, men nyere forskning har avdekket at bærene er meget rike på antioksidanter. De inneholder dessuten vitamin C og i tillegg garvestoffer, fruktsyrer, flavoner, karotin, jern og magnesium.

Dagens oppskrift er en saftig og smakfull blåbærkake med yoghurt.

Ingredienser:

200 gram mel

2 ts bakepulver

1 klype salt

115 gram smør

200 gram sukker (hvitt sukker)

3 stk egg

2,4 dl yoghurt eller rømme

1 ts vaniljeessens eller vaniljesukker

500 gram blåbær, gjerne frosne

Forvarm ovnen til 180 grader.

Smør en springform, sikt mel, bakepulver og salt i en bolle og sett til side.

Bland sammen smør og hvitt sukker til det blir luftig i en kjøkkenmaskin. Ha i eggene, ett av gangen og bland godt mellom hvert egg. Ha i yoghurt (eller rømme) og vanilje og bland igjen. Ha i melblandingen og bland bare til det så vidt har blitt en jevn blanding.

Ha halvparten av kakedeigen i formen. Hell over halvparten av bærene. Ha resten av deigen på toppen. Legg resten av bærene på toppen og strø over det brune sukkeret.

Bak i en time, til toppen er gyllen. Om du stikker inn en kniv skal den komme ut ren. Avkjøl kaka på rist, og la den stå i ti minutter i formen før du tar av sidene. La den kjøles helt ned før servering.

Mer å lese på Avisa Sør-Trøndelag:
comments powered by Disqus
Leses nå:

Sommerdrikk av jordbær

Ferie betyr at man skal kunne unne seg å lage litt ekstra når det gjelder drikke også, ikke bare vann rett fra kranen, eller industriell sukkerdrikke.

Enkel jordbærsalat

Jordbær er en av mine favorittbær, men det er så utrolig mye mer vi kan gjøre med den enn kun å ha fløte på.

Raus tomatsalat

Jeg skjønner godt at mange kan ha litt anstrengt forhold til tomat hvis de kun har smakt de billigste, smakløse og kjipeste tomatene.