Blåbærkake

Blåbær er tradisjonelt sett brukt til safting og sylting, og spilte i tidligere tider en viktig rolle i matauken.

Næringsverdien var lenge anslått som moderat, men nyere forskning har avdekket at bærene er meget rike på antioksidanter. De inneholder dessuten vitamin C og i tillegg garvestoffer, fruktsyrer, flavoner, karotin, jern og magnesium.

Dagens oppskrift er en saftig og smakfull blåbærkake med yoghurt.

Ingredienser:

200 gram mel

2 ts bakepulver

1 klype salt

115 gram smør

200 gram sukker (hvitt sukker)

3 stk egg

2,4 dl yoghurt eller rømme

1 ts vaniljeessens eller vaniljesukker

500 gram blåbær, gjerne frosne

Forvarm ovnen til 180 grader.

Smør en springform, sikt mel, bakepulver og salt i en bolle og sett til side.

Bland sammen smør og hvitt sukker til det blir luftig i en kjøkkenmaskin. Ha i eggene, ett av gangen og bland godt mellom hvert egg. Ha i yoghurt (eller rømme) og vanilje og bland igjen. Ha i melblandingen og bland bare til det så vidt har blitt en jevn blanding.

Ha halvparten av kakedeigen i formen. Hell over halvparten av bærene. Ha resten av deigen på toppen. Legg resten av bærene på toppen og strø over det brune sukkeret.

Bak i en time, til toppen er gyllen. Om du stikker inn en kniv skal den komme ut ren. Avkjøl kaka på rist, og la den stå i ti minutter i formen før du tar av sidene. La den kjøles helt ned før servering.

Mer å lese på Avisa Sør-Trøndelag:
comments powered by Disqus
Leses nå:

God, gammel tradisjonsrett

Sosekjøtt, eller kjøtt i mørket som mange også kaller det, er en kraftig og smaksrik gryte.

Kjapp budsjettsuppe

Januar er for mange måneden da man lever litt mer sparsommelig, og har litt travlere hverdager igjen.

Restefest i det nye året

Nyåret er den tiden på året da vi kaster mest mat.

Nyttårs-panna cotta

Mangler du dessert til kvelden? Panna cotta er en av de enkleste dessertene å lage, som samtidig har den mest elegante smaken.

Sild og potet

Sikringskost for jula.