Tips oss

Tips oss 24 timer i døgnet.

Blåbærkake

Blåbær er tradisjonelt sett brukt til safting og sylting, og spilte i tidligere tider en viktig rolle i matauken.

Næringsverdien var lenge anslått som moderat, men nyere forskning har avdekket at bærene er meget rike på antioksidanter. De inneholder dessuten vitamin C og i tillegg garvestoffer, fruktsyrer, flavoner, karotin, jern og magnesium.

Dagens oppskrift er en saftig og smakfull blåbærkake med yoghurt.

Ingredienser:

200 gram mel

2 ts bakepulver

1 klype salt

115 gram smør

200 gram sukker (hvitt sukker)

3 stk egg

2,4 dl yoghurt eller rømme

1 ts vaniljeessens eller vaniljesukker

500 gram blåbær, gjerne frosne

Forvarm ovnen til 180 grader.

Smør en springform, sikt mel, bakepulver og salt i en bolle og sett til side.

Bland sammen smør og hvitt sukker til det blir luftig i en kjøkkenmaskin. Ha i eggene, ett av gangen og bland godt mellom hvert egg. Ha i yoghurt (eller rømme) og vanilje og bland igjen. Ha i melblandingen og bland bare til det så vidt har blitt en jevn blanding.

Ha halvparten av kakedeigen i formen. Hell over halvparten av bærene. Ha resten av deigen på toppen. Legg resten av bærene på toppen og strø over det brune sukkeret.

Bak i en time, til toppen er gyllen. Om du stikker inn en kniv skal den komme ut ren. Avkjøl kaka på rist, og la den stå i ti minutter i formen før du tar av sidene. La den kjøles helt ned før servering.

Mer å lese på Avisa Sør-Trønderlag:
comments powered by Disqus

Grillsalaten som gjør susen

Ofte er det grilltilbehøret som gjør susen ved et godt grillmåltid.

Landbrød på grillen

Grillen egner seg utmerket til å bake brød i.

Smakfull kylling

Kylling er i utgangspunktet magert og sunt, men er samtidig et tandert kjøtt, som er lett å overkrydre.

Søtpotetsuppe

Hva passer vel bedre enn ei enkel god suppe nå som våren er her, og vi tilbringer mere tid ute?

Trendy gatemat

Gatemat er en ny trend som er kommet til Norge for fullt.