Sorbet av bringebær.

Sorbet av bringebær.

Sorbet i sørpeføre

Det ser ut til at påskeskiføret forsvinner, men håpet om flotte dager i solen lever, og hva kan vel passe bedre i solveggen en litt sorbèt.

Dette er en enkel sorbètoppskrift med bringebær, det kan lages hjemme eller på hytta, eneste man er avhengig av er frysemuligheter. Bringebærene, de kan byttes ut med hvilke som helst bær, og man kan gjerne prøve seg frem med litt edle dråper om man vil. Velbekomme og god påske.

Dere trenger:

1 liter bringebær friske eller tinte bær.

1 dl vann

½ dl sukker

2-3 eggehviter avhengig av hvor store eggene er

Kok opp vann og sukker. La sukkerlaken kjøle seg litt av og bruk denne tiden til å mose bærene til en fin pure med gaffel/stavmikser eller kjøkkenmaskin. Tilsett bærmosten oppi den avkjølte sukkerlaken. Pisk eggehvitene i en miksmaster til de er stive. Forsikre deg om at ingenting av eggeplommen er igjen i egget, eggeplommerester gjør det vanskelig å få eggehvitene stive.

Rør til slutt alt forsiktig sammen og sett blandingen i fryseren.

Når massen har stått i fryseboksen en times tid, tar du den ut igjen og rører kraftig. Dette gjør at sorbeten blir fin og luftig. Nå kan du ha sorbetmassen i ønsket serveringsbolle og sett den inn i fryseren igjen. Servere den i kalde/frosne glass. Da vil den holde seg lengre før den smelter.

Mer å lese på Avisa Sør-Trøndelag:
comments powered by Disqus
Leses nå:

Grønnsaker med ostesaus

Dette er en deilig rett som både kan spises alene, eller er godt tilbehør til noe annet.

Sjokoladegodt til morsdag

Både morsdag og valentinsdag står for døren, og hva passer vel da bedre enn en oppskrift på en søt overraskelse.

Frikassé

Frikassé vekker nostalgiske følelser hos mange.

Ostesufflé

Sufflé, er «luftens baron» blant dessertene. Sufflé kommer av det franske ordet «souffler» som betyr å blåse opp.

God, gammel tradisjonsrett

Sosekjøtt, eller kjøtt i mørket som mange også kaller det, er en kraftig og smaksrik gryte.