Tips oss

Tips oss 24 timer i døgnet.

Sorbet av bringebær.

Sorbet av bringebær.

Sorbet i sørpeføre

Det ser ut til at påskeskiføret forsvinner, men håpet om flotte dager i solen lever, og hva kan vel passe bedre i solveggen en litt sorbèt.

Dette er en enkel sorbètoppskrift med bringebær, det kan lages hjemme eller på hytta, eneste man er avhengig av er frysemuligheter. Bringebærene, de kan byttes ut med hvilke som helst bær, og man kan gjerne prøve seg frem med litt edle dråper om man vil. Velbekomme og god påske.

Dere trenger:

1 liter bringebær friske eller tinte bær.

1 dl vann

½ dl sukker

2-3 eggehviter avhengig av hvor store eggene er

Kok opp vann og sukker. La sukkerlaken kjøle seg litt av og bruk denne tiden til å mose bærene til en fin pure med gaffel/stavmikser eller kjøkkenmaskin. Tilsett bærmosten oppi den avkjølte sukkerlaken. Pisk eggehvitene i en miksmaster til de er stive. Forsikre deg om at ingenting av eggeplommen er igjen i egget, eggeplommerester gjør det vanskelig å få eggehvitene stive.

Rør til slutt alt forsiktig sammen og sett blandingen i fryseren.

Når massen har stått i fryseboksen en times tid, tar du den ut igjen og rører kraftig. Dette gjør at sorbeten blir fin og luftig. Nå kan du ha sorbetmassen i ønsket serveringsbolle og sett den inn i fryseren igjen. Servere den i kalde/frosne glass. Da vil den holde seg lengre før den smelter.

Mer å lese på Avisa Sør-Trøndelag:
comments powered by Disqus
Leses nå:

Lett og syrlig grillsalat

De ivrigste har allerede startet grillsesongen, men for de fleste så står den nok for døra.

Appelsinpai med kjeksbunn

Dette er oppskriften for deg som ikke fikk spist opp alle appelsinene i påska, og har igjen gass på skibrenneren.

Svin og surkål

Svin og surkål er en velkjent kombinasjon, ikke bare til jul, men også som tradisjonell søndagsmiddag.

Vårlig rekesalat

En vårlig og smakfull rekesalat passer til årstiden og er perfekt på godt brød. Den gir oss også et hint av sommer.

Ribba varer helt til påske

Selv om det er tradisjon med lammelår i påska, har jeg tatt i bruk uttrykket «jula varer helt til påske» som alibi for å servere saftig og smakfull ribbe som et alternativ til påskelammet.