Sorbet av bringebær.

Sorbet av bringebær.

Sorbet i sørpeføre

Det ser ut til at påskeskiføret forsvinner, men håpet om flotte dager i solen lever, og hva kan vel passe bedre i solveggen en litt sorbèt.

Dette er en enkel sorbètoppskrift med bringebær, det kan lages hjemme eller på hytta, eneste man er avhengig av er frysemuligheter. Bringebærene, de kan byttes ut med hvilke som helst bær, og man kan gjerne prøve seg frem med litt edle dråper om man vil. Velbekomme og god påske.

Dere trenger:

1 liter bringebær friske eller tinte bær.

1 dl vann

½ dl sukker

2-3 eggehviter avhengig av hvor store eggene er

Kok opp vann og sukker. La sukkerlaken kjøle seg litt av og bruk denne tiden til å mose bærene til en fin pure med gaffel/stavmikser eller kjøkkenmaskin. Tilsett bærmosten oppi den avkjølte sukkerlaken. Pisk eggehvitene i en miksmaster til de er stive. Forsikre deg om at ingenting av eggeplommen er igjen i egget, eggeplommerester gjør det vanskelig å få eggehvitene stive.

Rør til slutt alt forsiktig sammen og sett blandingen i fryseren.

Når massen har stått i fryseboksen en times tid, tar du den ut igjen og rører kraftig. Dette gjør at sorbeten blir fin og luftig. Nå kan du ha sorbetmassen i ønsket serveringsbolle og sett den inn i fryseren igjen. Servere den i kalde/frosne glass. Da vil den holde seg lengre før den smelter.

Mer å lese på Avisa Sør-Trøndelag:
comments powered by Disqus
Leses nå:

Risotto med lokal vri

Risotto er en fløyelsmyk grøt laget på en rundkornet ris som vokser i Nord-Italia.

Feststemt potet

Poteter er en omstridt råvare i henhold til karbohydrater o.l., men i dag tar jeg Jarl Goli sin oppfordring fra for mange år siden om å «ta en potet».

Gresskarsuppe

I forbindelse med halloween har nok mange gått til anskaffelse av et stort gresskar for å lage en gresskarlykt, men hva gjør man med innmaten?

Oktoberfest

Kjøtt og stappe er hovedingrediensene når kokken inviterer til oktoberfest

Velsmakende viltgryte

Vi har beveget oss inn i den mørke årstiden. Da spiser vi litt tyngre og mer smakfulle retter. Hva passer vel bedre enn en velsmakende viltgryte?