Tips oss

Tips oss 24 timer i døgnet.

Sorbet av bringebær.

Sorbet av bringebær.

Sorbet i sørpeføre

Det ser ut til at påskeskiføret forsvinner, men håpet om flotte dager i solen lever, og hva kan vel passe bedre i solveggen en litt sorbèt.

Dette er en enkel sorbètoppskrift med bringebær, det kan lages hjemme eller på hytta, eneste man er avhengig av er frysemuligheter. Bringebærene, de kan byttes ut med hvilke som helst bær, og man kan gjerne prøve seg frem med litt edle dråper om man vil. Velbekomme og god påske.

Dere trenger:

1 liter bringebær friske eller tinte bær.

1 dl vann

½ dl sukker

2-3 eggehviter avhengig av hvor store eggene er

Kok opp vann og sukker. La sukkerlaken kjøle seg litt av og bruk denne tiden til å mose bærene til en fin pure med gaffel/stavmikser eller kjøkkenmaskin. Tilsett bærmosten oppi den avkjølte sukkerlaken. Pisk eggehvitene i en miksmaster til de er stive. Forsikre deg om at ingenting av eggeplommen er igjen i egget, eggeplommerester gjør det vanskelig å få eggehvitene stive.

Rør til slutt alt forsiktig sammen og sett blandingen i fryseren.

Når massen har stått i fryseboksen en times tid, tar du den ut igjen og rører kraftig. Dette gjør at sorbeten blir fin og luftig. Nå kan du ha sorbetmassen i ønsket serveringsbolle og sett den inn i fryseren igjen. Servere den i kalde/frosne glass. Da vil den holde seg lengre før den smelter.

Mer å lese på Avisa Sør-Trøndelag:
comments powered by Disqus
Leses nå:

Pudding av bringebær

Nå er det høysesong for norske, smakfulle, sunne og røde bringebær som helt klart er verdens beste bringebær.

Røkte grønnsaker og fersk laks

Dagens oppskrift krever litt forberedelser. Det er en annerledes måte å tilberede grønnsaker på, nemlig å røyke dem.

Røkt svinekam på sensommervis

Røkt svinekam med surkål kan fort bli oppfattet som traust søndagsmiddag, men sannheten er at det er lite som skal til for å piffe opp dette måltidet.

Ikke som andre bær

Jeg er veldig begeistret for solbær, men solbær er ikke som andre bær.

Multekrem med fransk vri

Det burde vært høysesong for multer nå, men hvor enn jeg har sett etter myras gull, har det vært stusselige greier.

Byr på smakebit av Oktoberrock

Neste lørdag serveres en smakfull forrett til årets utgave av Oktoberrock.

Åpen pelsdyrgård

I helga kan du besøke flere pelsdyrgårder i distriktet.

Les hans innlegg om mobbing

«Forestill deg at det var ditt barn som gruet seg hver dag til å gå på skolen».

Får 100 kr for hver person som møter opp

Pølsefest og landskamp i klubbhuset.