Denne gryta egner seg godt til å ta med på tur, enten i strandkanten eller på fjellet. Det kreves litt forberedelse i form av kutting av grønnsaker, og en varmekilde.

Du trenger:

1 kg blåskjell

2 hvitløksfedd finkuttet

½ fennikel finkuttet

ca. 50 g finkuttet sellerirot

2 vårløk finkuttet

4 ss friske hakkede urter

(f.eks. basilikum, dill eller

bladpersille)

2 ss smør

1½ dl tørr hvitvin

(evt. eplemost)

3 dl fløte

½ ts nykvernet pepper

1 ts salt

Vask og skrubb blåskjellene, fjern byssustråden og kontroller at skjellene er tett lukket.

Finhakk hvitløk, vårløk, urter. Tilfør 2 ss smør og legg dette i en pose.

Varm en gryte over ett bål, eller primus. Tilsett posen med grønnsaker, smør og urter. La det surre litt, hell i vin og blåskjell. La blåskjellene koke noen minutter under lokk til de åpner seg, tilsett fløten. Smak til med salt og pepper. Og vips så kan du servere den beste sommermaten.