Kålruletter vekker kanskje for mange minner fra skolekjøkken og heimkunnskap. I kålruletter brukes hodekål, men i dagens oppskrift har jeg brukt en annen klassisk ingrediens, nemlig kinakål i stedet.

Kinakål har et noe frynsete rykte, og det er nok på grunn av at kinakål er blitt misbrukt som salat. Kinakål er ingen salat, men en kål!

Kinakål egner seg mye bedre varmebehandlet og foredlet enn i salat. Da kommer sødmen, og mye av bitterheten forsvinner.

Dagens variant av kålruletter basert på kinakål, har jeg laget slik at den egner seg som en variant av grillmat.

Farse

400 g kjøttdeig

1/2 paprika delt i små terninger

200 g knuste tomater

1/2 ts salt, litt nykvernet pepper

1 ss potetmel

1 egg

Bland alt sammen til en fast og fin masse.

Kinakål

Skjær av 3-4 cm av stilken da den smaker bittert.

Riv av hele blader av kålen, og skyll dem lett under rennende vann.

Kok opp en kjele med lettsaltet vann, og kok kålbladene i 1-2 minutter, for så å tørke dem på et klede.

Brett kålbladene utover og fyll en tynn pølse med farse på 1/4 av kålbladet. Brett inn kantene og rull sammen som en pølse.

Når du har mange nok, kan det være lurt å tre 2-3 grillspyd igjennom kålrulettene. Da holder de formen bedre, og det blir enklere å håndtere dem på grillen.

Grilles i 3-5 minutter, det er litt avhengig av størrelsen, på middels varme.

Server gjerne med kryddersmør og tradisjonelt grilltilbehør.