Hver måned tildeler Det norske travselskap (DNT) utmerkelsen «månedens» hesteeier» til en person i Norge som har utmerket seg innen travsporten i løpet av måneden som har gått. Men når DNT valgte å tildele Ola Martin Foss utmerkelsen for august, så var det ikke bare resultater i august juryen la vekt på. Foss scorer i tillegg høyt på meritter gjennom mange år, samt at han oppleves av mange andre som et stort aktivum for sporten. Han er nemlig veterinær av yrke og kjent som en dyktig hesteveterinær, som har hjulpet mang en hesteeier opp gjennom årene.

I tillegg peker juryen i sin begrunnelse på at Foss er godt likt av mange, at han er meget kunnskapsrik og dyktig, samt at han stiller opp på dugnader og arrangementer og på den måten er til stor hjelp for sporten.

Se videointervju med overrekelsen her.

Juryen har selvsagt også lagt stor vekt på Foss sine resultater som hesteeier og trener. Millionæren Storm Odd er Foss’ sitt «flaggskip», og i august vant elitetraveren to av tre løp. Så langt i år har Storm Odd tjent hele 345 000 kroner. Det kan også nevnes at Foss i slutten av august leide bort varmblodstraveren Wizard, som vant på direkten for sine nye leietakere.