Turorienteringa ved Odd Spjøtvold og Olav Buhaug Kyrksæterøra IL :

Turorienteringa, slik vi kjenner den i dag, ble startet opp av Odd Spjøtvold og Olav Buhaug i 2004, med friidrettsavdelinga i KIL som paraplyorganisasjon. Formålet var enkelt; få folk ut i marka for å bli kjent med vår flotte Hemne-natur. De 2 har stått for alt arbeidet med tiltaket. Det er et formidabelt arbeid de har lagt bak seg hvert eneste år:

* finne nye og interessante ruter hvert år

* utsetting og innhenting av alle poster (6 ruter, 35 poster)

* administrering av kart, lister, konvolutter

* ordne premier, sette opp og gjennomføre premieutdeling

* prisen for deltakelse har vært holdt lav for ikke å utelukke noen, og deltakeravgift har i sin helhet gått tilbake til deltakerne i form av premier

* ofte har de 2 stilt opp og hjulpet deltakere i gang

På jakt etter interessante ruter har de i år brukt riksantikvaren til å finne kulturminner i Hemne, og har lagt opp egen rute for å belyse noen av disse.

Deltakelsen har økt fra år til år, og i 2015 har over 150 deltakere kjøpt konvolutter. Med tanke på at mange har med seg venner på tur, så har dette ført til svært mange flotte turopplevelser. Stadig flere får øynene opp for dette flotte tiltaket. De siste åra har allidrettsgruppa brukt dette i enkelte treninger, og i år har til og med flere klasser på Sodin vært på turorientering på en del av sine utedager.

I friluftslivets år må det være meget passende å tildele årets ildsjelpris til de som står bak Turorienteringa.

Odd Spjøtvold (bildet) og Olav Buhaug ble årets ildsjeler i Hemne.