Situasjonen oppstod seks minutter på overtid i 3. divisjonskampen mellom KIL/Hemne og Namsos. KIL/Hemne ledet 4-3 og det ble et lite munnhuggeri mellom Namsos midtstopper og KIL/Hemnes spydspiss.

– Midtstopperen til Namsos sa noe om at Hallvard måtte slutte å syte og han svarte: «Jeg har ikke sagt et kløyva ord». Linjemannen oppfattet det som at Hallvard kalte han for en «jævla hor», så han tilkalte dommeren, som til slutt viste han ut, forklarer KIL/Hemne-trener Ole K. Sagbakken.

Fair Play

Utvisningen hadde ingen betydning for kampen som like etterpå ble avsluttet. Etter kampen fikk KIL/Hemne med seg midtstopperen til Namsos og Hallvard Løseth for å forklare dommerne hva som egentlig hadde blitt sagt.

– Jeg synes det er Fair Play av Namsos å bli med på å forklare hva som ble sagt og veldig fint av dommerne som innrømmer feilen og trekker karantenen, sier Sagbakken.

Løseth med hattrick

Før denne situasjonen hadde Løseth gjort seg bemerket på en helt annen måte. Namsos tok først ledelsen halvveis ut i første omgang, men Løseth sørget for balanse i regnskapet like før pause.

Like etter pause var han frempå igjen og satte inn 2-1 til KIL/Hemne, men det gikk bare ti minutter før Namsos utliknet.

Men Løseth var ikke ferdig for dagen og satte inn sitt tredje mål kvarteret før slutt. Heller ikke denne gangen ga Namsos seg og ti minutter før slutt sto det 3-3.

Likevel var det KIL/Hemne som stakk av med alle poengene da Håkon Aarvaag satte inn 4-3 like før slutt.

– Vi var best gjennom hele kampen, men Namsos nektet å gi seg. Får aldri fred i kroppen som trener i 3. divisjon. Endelig var det vi som hadde flyt og avgjorde på slutten. Det var viktig å få nok en seier. Da har vi i hvert fall litt heng på topplagene, sier Sagbakken.