Are Hembre greier nok en gang å lokke hundrevis av mennesker inn i ei gammel gruve på Løkken Verk. Nok en gang har han med seg de aller beste musikerne inn i denne arbeidets og slitets katedral. Og nok en gang lar vi oss bergta av musikken, stemninga, tonene, de valgte låtene og ikke minst denne unge mannens fantastiske evne til å ta vare på røttene sine og løfte Fagerlisalen opp som den mest fantastiske konsertarenaen vi vet om.

Denne gangen har han solid hjelp av Halvdan Sivertsen som står fjellstøtt som musiker og artist med en usedvanlig evne til å formidle og kommunisere et inderlig budskap på en fornøyelig måte.

Halvdan Sivertsen har fulgt oss hele livet, og timene med ham i Gammelgruva viser at en slik musiker og formidler er det umulig å bli lei av. Vi elsker hans rufsete og samtidig milde stil. Sangene hans går heller aldri av moten fordi de har en mening som handler om å bry se om denne kloden og menneskene vi omgir oss med.

Sommerfugl i vinterland har kanskje aldri vært mer aktuell enn nå. Likeså Nordaførr vårvise og Kjærlighetsvisa som Halvdan synger like inderlig. Nettopp fordi han tror slik på kjærligheten som livskraft.

Konserten med Are Hembre og Halvdan Sivertsen med orkester som ble ledet av Trond Hustad, ble en perfekt match mellom to vidt forskjellige artister. Are er den unge og finslipte sangeren som gir oss alle de vakreste sangperlene som vi elsker å høre om og om igjen. Halvdan er den rutinerte, litt rufsete og inderlige sangeren som synger sine egne sanger hentet fra bunnen av hjertet.

Fagerlisalen som konsertarena er perfekt. Derfor blir ikke dette bare en konsert. Det blir en opplevelse som blir husket lenge, nettopp fordi alt er så perfekt laget i denne slitets katedral.

Les mer i STs eavis og papiravis lørdag 28. mai.