Nesten alle representantene i kommunestyret i Meldal var på talerstolen da det som ble omtalt som «den viktigste avgjørelsen i kommunen på flere tiår» skulle avgjøres. Nesten to og en halv time etter at møtet hadde startet ble det stemt klart for å gå inn i orkdalsalternativet. 12 mot 7 stemmer.

– Jeg er fornøyd med utfallet når vi nå først har landet på et standpunkt, sa ordfører Are Hilstad etter det hele var over.

Hilstad sa på talerstolen at han har vært i tvil, men at han til slutt falt på å stemme for.

– Jeg tror tiden er inne for å finne nye skuldrer å stå på, om ikke på, så i hvert fall ved siden av. Dette må vi gjøre for å sikre fremtidige arbeidsplasser her i dalføret. Å konservere det vi har er ingen god ide, sa Hilstad på talerstolen.

Ola Bjørkøy fra Senterpartiet stemte imot og mente fint det gikk an å samarbeide uten å slå seg sammen.

– Vi står skulder til skulder med våre naboer om vi slår oss sammen eller ikke. Ting vil nok endres, men jeg tror Meldal fint klarer å takle de utfordringene som måtte komme, sa Bjørkøy på talerstolen.

Splittet Ap

Arbeiderpartiet har ti representanter i kommunestyret og kunne alene skapt flertall, men både Lars Kirkholt og Odd Arild Svartbekk ville at Meldal skulle bestå.

Samlet Sp

De resterende fem som stemte mot var Ola Bjørkøy, Olaug Muan, Stig Kalstad, Mari Storm Myrmæl og Bjarne Lund som alle representerer Senterpartiet.

Bjørkøy mener at det er ingenting som tilsier at Meldal bør slå seg sammen med andre kommuner.

– Dette er ikke en kommunereform, men en sentraliseringsreform. Vi har ikke fått tilført nye ordninger i kommunen som tilsier at vi bør slå oss sammen, sa Bjørkøy etter møtet.

Så mange innbyggere

Orkdalsalternativet består nå av Orkdal, Agdenes, Meldal og deler av Snillfjord. Som kjent er Skaun og Rindal allerede ute. Den nye kommunen vil få cirka 18 000 innbyggere per 1. januar i år.

ST kommer tilbake med mer i lørdagens papirutgave.