Tro det eller ei! Den raskeste økonomiske veksten i verden er ikke i Kina, India, Brasil eller USA. Den er i Afrika. Søndag 2. april kommer Einar Lunde, kjent fra NRK Dagsrevyen, til Meldal folkebibliotek for å holde foredrag om dette temaet.

Ingen skrupler

Uten at de fleste av oss har visst noe om det er Afrika i ferd med å bli en økonomisk stormakt. Kanskje det mest oppsiktsvekkende ved det hele er at det er Kina som er selve lokomotivet i denne økonomiske veksten. Landet pøser inn hundrevis av milliarder i Afrika. Kineserne gir en god dag i om de støtter en forferdelig diktator som bryter menneskerettigheter i fleng, eller investerer i land som utvikler demokrati og åpenhet. Så, hva er Kinas hensikter? Er Kina i ferd med å bli en ny kolonimakt?

Afrika-kjenner

Einar Lunde har jobbet 40 år som nyhetsanker i Dagsrevyen, og er tidligere NRKs Afrika-korrespondent. Han holder regelmessig forelesninger om sine opplevelser fra arbeidet i NRK. Han har nå besøkt Afrika rundt 100 ganger og reiser flere ganger årlig til det store kontinentet. Nå er Lunde på foredragsturné for Folkeakademiet, og kommer til Meldal for å fortelle fra sitt spennende arbeid.

Lunde har skrevet to tidløse opplevelsesbøker «Paradisveien» og «Safari» som er kommet ut i til sammen 20 opplag. Etter foredraget blir det mulig å kjøpe bøkene med en hyggelig hilsen fra forfatteren.