Fikk Bergmannsprisen på 100 000 kroner

Årets Bergmannspris på 100 000 kroner gikk til Erik Haugane. Den ble utdelt under Bergmannskonferansen på Løkken torsdag. Haugane er industrigründer og administrerende direktør i oljeselskapet OKEA i Trondheim.

- Prisen skal gjøre stas på stayere i våre kommuner, som har bygd arbeidsplasser og gjort en samfunnsinnsats også utover det å skape arbeidsplasser. Det er en pris i ånden til bergmannen, som også vektlegger langsiktighet og det å lykkes over tid. Vinneren har tatt personlig risiko, jobbet målrettet og hardt for å lykkes og har vist samfunnsansvar. Han har skapt arbeidsplasser samt etablert og bidratt til etaberling av flere selskaper, og bidratt med kaptial og kompetanse i Trøndelags gründermiljø, sa Ståle Gjersvold, administrerende direktør i TrønderEnergi.

Han utgjør juryen sammen med Ingunn Aspli i Bergmannskonferansen og tidligere stortingsrepresentant Arne L. Haugen.

- Jeg ble overrasket da jeg fikk beskjeden, jeg visste ikke engang at jeg var nominert. Det er ikke til å underslå at de virksomhetene jeg har vært med og skapt har vært avhengige av meg. Det er ikke mulig å leie inn en gründer, det må være en person som har drivkraften i seg, sa Haugane.

Mer å lese på Avisa Sør-Trøndelag:
comments powered by Disqus
Leses nå:

En Å lafta på Å av en mann ved navn Aa

Ja, så enkelt kan det gjøres: Når åbyggen skal feire bokstaven Å sin 100-årsdag, blir det artige kunstverket laget av Nils Erik Aa i Aa Handlaft - som naturligvis holder til på Å.

Har samlet inn 500 000 kroner

Prosjektgruppen til «Jan Egil på sokkel» har nå fått inn nok penger til å bestille statuen.