Fikk Bergmannsprisen på 100 000 kroner

Årets Bergmannspris på 100 000 kroner gikk til Erik Haugane. Den ble utdelt under Bergmannskonferansen på Løkken torsdag. Haugane er industrigründer og administrerende direktør i oljeselskapet OKEA i Trondheim.

- Prisen skal gjøre stas på stayere i våre kommuner, som har bygd arbeidsplasser og gjort en samfunnsinnsats også utover det å skape arbeidsplasser. Det er en pris i ånden til bergmannen, som også vektlegger langsiktighet og det å lykkes over tid. Vinneren har tatt personlig risiko, jobbet målrettet og hardt for å lykkes og har vist samfunnsansvar. Han har skapt arbeidsplasser samt etablert og bidratt til etaberling av flere selskaper, og bidratt med kaptial og kompetanse i Trøndelags gründermiljø, sa Ståle Gjersvold, administrerende direktør i TrønderEnergi.

Han utgjør juryen sammen med Ingunn Aspli i Bergmannskonferansen og tidligere stortingsrepresentant Arne L. Haugen.

- Jeg ble overrasket da jeg fikk beskjeden, jeg visste ikke engang at jeg var nominert. Det er ikke til å underslå at de virksomhetene jeg har vært med og skapt har vært avhengige av meg. Det er ikke mulig å leie inn en gründer, det må være en person som har drivkraften i seg, sa Haugane.

Mer å lese på Avisa Sør-Trøndelag:
comments powered by Disqus
Leses nå:

Tre millioner til Bjørnliveien

Fylkestinget har vedtatt å bruke tre millioner på oppgradering av Bjørnliveien.

- Bedriftskultur er viktigste byggestein

Finn Jebsen, tidligere Orkla-konsernsjef, gjestet Bergmannskonferansen med råd til lokalt næringsliv om hvordan man lykkes med å bygge en sterk organisasjon.

Debatt

Messa i rør

I 1972 var det på hengende hår at Meldal Prestegård ble jevnet med jorden. Alt skulle vekk – vi skulle legge historien bak oss og ikke ha den med oss.

- Ikke legg idyllen i rør

Med fiskestang i hånda tråkket Leif J. Grefstad sine barnesko langs Messas bredd. Nå tar han til orde mot kraftutbygging i barndommens elv.