Sesongen for Orkanger Badmintonklubb er i gang igjen. Denne høsten og vinteren er det et tettpakket program med både trening og turneringsspill.

– Denne sesongen har vi fått økt kapasitet for treninger for voksne over 19 år. I tillegg til våre faste tide på mandager og torsdager, vil de over 19 år få muligheter til å trene i Sondrehallen på onsdag også, forteller lederen i klubben, Erik Andreas Winger.

Turnering i helga

I helgen startet høstens turneringsprogram med Clearcup i Rissa. OBK stilte med i alt 13 utøvere til start. Med 16 klubber fra Nesna i nord til Nøtterøy i sør ble dette en stor turnering som allerede fredag ettermiddag var i gang med de første kampene. Med mer enn 350 spilte kamper ble det sene kvelder og tidlige morgener for de fleste av deltagerne. Søndag var det innspurt og avslutning av en rekke finaler i de ulike klassene.

Gode resultater

OBKs spillere klarte seg meget godt med tanke på den brede deltagelsen og det høye nivået i turneringen. Sander Hegseth gjorde det meget bra i klassen U13A hvor det ble seier i double med Kasper Hegseth Nordland, 3. plass i single og andreplass i mixed double sammen med Silje Karlsen ifra arrangørklubben Rissa.

I herredouble U15A ble det en sterk 2. plass for OBK’s Odin Mauset Skaugen i par med Øystein Heimdal ifra Leksvik. I U17A-klassen fikk Adrian Bruaset en fin 6. plass, og Sander Grandetrø en 11. plass i en svært tøff singleklasse. I Herredouble U17A kom Sander Grandetrø sammen med Andreas Futaker ifra Verdal inn på en respektabel 3. plass.

Sterke seniorer

For seniorklassene ble det blant annet en 5. plass i klassen herresingle SEN A på Fredrik Skånøy, en sterk 2. plass for Oddbjørn Svinsås i herresingle SEN B og en 3. plass for Svend Helge Hegseth i herresingle SEN C.

Karoline Hegseth Nordland fikk en flott 3. plass i damesingle SEN C, og i herredouble SEN C tok Svend H. Hegseth sammen med Anders Grande ifra Leksvik klubbens 2. puljeseier i turneringen.

Den siste puljeseieren kom i klassen Mixed double SEN D hvor vår egen Jan Aage Nyborg sammen med Marte Loeng ifra Grong gikk helt til topps. Erik Winger fikk andreplass i samme klasse med makkeren Elin Hansen fra Herøy, og fjerdeplassen gikk til Gunn Anita Husby Hegseth og Svend Helge Hegseth.

– Med helgens resultater og flotte innsats blir dette en sesong vi virkelig ser frem imot med stor tro på mye moro og ikke minst sportslig fremgang, sier Winger.

Odin Mauset Skaugen i aksjon i helgens turnering.