Det har på mange måter vært en berg- og dalbanesesong for Anders Oddli i år. Mot slutten av våren og starten på sommeren var kroppen helt utkjørt og 21-åringen tok fire og en halv uke med treningsfri.

– Jeg hadde trøbbel på våren. Det vanskelig å peke på hva det i grunnen var, men jeg hadde nok muligens trent litt mer enn kroppen tåler, forteller orkdalingen.

Tilbake for fullt

Etter hvert som Oddli kom i gang med treningen igjen, svarte kroppen bedre. Etter et langt treningsopphold og med bare tre og en halv uke med trening i forveien, ble det en imponerende seier på 1000 meter under NM i Stjørdal i slutten av juli.

EM er målet

Før sesongen var det U23-EM som var det store målet, men den konkurransen gikk i vasken som følge av sykdommen. Om to uker er det duket for senior-EM og 21-åringen gleder seg.

– Jeg måtte justere målet litt da jeg gikk glipp av U23-EM. Det blir spennende å delta i senior-EM for aller første gang. Jeg har nok ikke satt meg noen plasseringsambisjoner, men jeg har som mål å slå noen personlige rekorder. Det er meget høyt nivå på EM i år, da det er OL neste år, forteller Oddli.