Fjoråret ble en jubelsesong da trener Øyvind Togstad tok Orkanger fra 3. divisjon til 2. divisjon. Vi må tilbake til 1997 for å finne sist gang et seniorlag fra Orkanger spilte på et så høyt nivå. Og Orkanger akter å holde seg der også, til tross for at det er fire lag som rykker ned i år.

– Vi har et mål om å bli blant de åtte beste slik at vi kan spille 2. divisjon neste år også. Vi har fått noen nye spillere inn som gjør at bredden er mye bedre enn tidligere, sier Togstad.

Landslagsspiller

Den tidligere landslags- og Byåsen-spilleren Lise Solem Kristiansen gjør comeback for Orkanger denne sesongen. I tillegg har de fått inn en ny målvakt, da Marthe Rønning har blitt langtidsskadet.

– Det er mange spillere som har tatt kontakt med oss for å bli med å spille, men vi gikk aktivt inn for å finne ny målvakt da Marthe Rønning ble skadet. Så nå har vi fått inn Marthe Løvset fra Byåsens andrelag, sier Togstad.

Må vente

Mens 2. divisjonssesongen er i gang for lenge siden, må Orkanger finne seg i å vente. Sesongen for OIF skulle startet 6. oktober hjemme mot opprykksfavoritten Levanger, men kampen ble utsatt fordi Levanger hadde to spillere på landslagssamling.

Dermed blir det sesongåpning hjemme mot Strindheim den 12. oktober i stedet og tre dager senere er det hjemmekamp mot Charlottenlund.

– Det blir nok to tøffe hjemmekamper. Vi håper selvsagt at folk stiller opp når vi skal i aksjon. Publikum kommer til å få se mange gode lag og mye god håndball denne sesongen, lover Togstad.

Bredere stall

Togstad kan fortelle at Orkanger har en mye bredere stall en fjoråret.

– Vi har et 18-årslag som spiller i regionserien og flere spillere fra 16-årslaget som banker på døren. Det begynner å se veldig bra ut for rekrutteringen på håndballsiden i OIF. Jeg tror vi har rundt 22 spillere som kan være med å bidra i 2. divisjon i år og det er mye mer enn i fjor, sier Togstad.