– Mange menn tror at de må være myke for å trene yoga. Det er bare noe de tror. Hvis de er stive og støle, vil de oppleve rask bedring, sier Bella, Bergljot, Lund som håper at menn får øynene opp for denne strålende måten å trene på.

– Yoga er blant annet oppmerksomhetstrening samt intensitet kombinert med tøyning, pust og utstrekking, sier hun.

Balanse, pust og styrke

Mange sliter med stive muskler og vonde nakker. Gjennom fokus på riktig pust og trening av balanse, kan dette bli mye bedre.

– Når du bruker pusten riktig, økes konsentrasjonen, du reduserer stress og åpner opp for energien i kroppen. Fleksibiliteten i kroppen øker når du bruker pusten, sier Bella Lund og viser til at mange stopper opp å puste når de trener.

I det hele tatt er hverdagen så travel for mange at det er lett å holde pusten i jaget.

– Ved å trene balanse, oppnår du mer ro, større overskudd og mental klarhet, sier Bella Lund og minner om at yoga også inneholder styrketrening med fokus på kjernemuskulaturen.

Gode tilbakemeldinger

Bella Yoga er inne i sin andre sesong på Orkanger der tilbudet er blitt godt mottatt, spesielt blant kvinner.

– Det var litt forsiktig i starten, men nå har det virkelig tatt av. Denne høsten har vi yogaklasser fire dager i uka, sier Bella Lund som registrerer at stadig flere finner ut at yoga er godt både for kropp og sjel.

– Folk kommer igjen, og mange har med seg venner og kjente, sier Bella.

Assistanse

Hun er glad over å få assistanse av Astrid Lefstad Garberg som har noen av klassene på dagtid. På sikt ser hun ikke bort fra at det kan bli flere ansatte etterspm hun har mange planer om ting hun har lyst til å iverksette i lokalene i Orkdalsveien.

– Lokalet er lite, men det er perfekt med grupper på maks 14-15 personer. Slik kan jeg følge opp hver enkelt, sier Bella, Bergljot, Lund.