Orkdal Taekwon-do klubb har vokset seg stor de siste årene og har nå drøyt 230 aktive utøvere. I helga ble norgesmesterskapet arrangert i Stavanger og klubben stilte med seks utøvere. Det endte med ett gull, tre sølv og en bronse.

– Vi er kjempegodt fornøyd med de som deltok denne helga. Det var utrolig gøy å være med. Jeg er veldig stolt over det utøverne fikk til, forteller Antonis Hatzimarkos som fungerte som coach for utøverne sine under NM.

Tok gull

I juniorklassen i sparring for blått og rødt belte imponerte Gaute Stensønes Blækkan og Sondre Haugnes stort. Førstnevnte stakk av med gullet, mens Sondre tok bronsen.

I divisjon 8 senior herrer mønster rødt belte tok Øyvind Ohren sølvmedalje. Lena Sødal Kristiansen tok sølv i eldre junior sparring blått og rødt belte, mens Frank Audun Rønneberg tok sølvet i eldre junior herrer blått og rødt belte.

Alt i alt en strålende prestasjon av Orkdal Taekwon-do klubbs utøvere.

– I tillegg tok Lena Sødal sølv med regionlaget i mønster, mens Gaute Stensønes Blækkan tok bronse med regionlaget i mønster, forteller Hatzimarkos.

Dobbelt så mange

I år hadde som sagt klubben seks deltakere under norgesmesterskapet, mens Hatzimarkos håper at mange flere blir med neste år.

– Da skal NM arrangeres i Bergen og da håper vi på at dobbelt så mange fra Orkdal blir med, sier han.

Hatzimarkos presiserer at Taekwon-do er en idrett for alle, uavhengig om en satser på konkurranser eller ikke.

– Etter jul åpner vi for nybegynnere igjen. Det er både for barn og voksne. Vi håper å se mange nye ansikter, sier Hatzimarkos.

Orkdal TKD-klubb hadde med seks utøvere i NM.