Pål Andre Helland var mye plaget med skader denne sesongen. Til tross for skadene var hemnværingen kanskje Rosenborgs aller viktigste spiller. Han ble blant annet kåret til årets spiller etter å ha hatt de høyeste snittet på VG-børsen.

I skadeperioden har Helland likevel spilt kamper og har fått sprøyter med lokalbedøvelse før viktige kamper, for å kjenne mindre til smertene.

– Trenerne mente det var best at jeg var på banen for å vinne viktige kamper, og seriegullet henger vanvittig høyt for meg. Jeg var villig til å spille gjennom matcher på femti prosent, sier Pål André Helland i et intervju med VG.

Vanlig behandling

RBK-lege Ketil Holen forteller til VG at poenget med å sette smertestillende sprøyter er å «slå ut» et punkt som forhindrer bevegelse. Behandlingen er også vanlig når diagnosen omhandler ufarlige ting med støtte av MR-undersøkelse. Det er heller ikke ulovlig.

– Dette er bare noe vi gjør i korte perioder. Og når det er snakk om spesielle spillere i spesielle kamper. Det er ikke å anbefale over tid, sier Holen til VG.

Cupfinale i helga

Skuffelsen etter tapene mot Ungarn har enda ikke lagt seg, men kommende helg skal Rosenborg og Pål Andre Helland spille cupfinale mot Sarpsborg. Klubben kan med seier ta «The Double» denne sesongen.

– Jeg er forbannet og irritert. Heldigvis for vår del i Rosenborg så kommer cupfinalen nå. Det kan bli et nytt høydepunkt i en sterk sesong. Men det som skjedde mot Ungarn svir fortsatt. Det er en guttedrøm som er blitt knust, sier Helland.