– I år har det vært særdeles vanskelig å plukke ut en vinner, sa daglig leder Eirik Jørum hos Orkdal Energi i sin introduksjon av prisvinneren. Det manglet nemlig ikke på dyktige kandidater til prisen, som selskapet delte ut for tredje gang. Prisutdelingen fant sted under Orkdalsmessa på søndag. Selve prisen består, foruten heder og ære, av et diplom laget av Inga Dalsegg og en sjekk på kroner 10 000.

– Men at det var en verdig vinner vi har funnet er det ikke tvil om, sa Jørum videre.

19 år gamle Kristian Raanes fra Orkanger, har rukket å markere seg både i lokalt og regionalt musikkliv.

Allsidig

Kristian Raanes har drevet med musikk siden 4. klasse på barneskolen. I løpet av tiden som musiker har han vært innom alt fra valthorn til trommer, men endte opp med gitar for 8 år siden. Han behersker også piano, bass og trommer på et godt nivå. Han jobber mest med rock, pop og jazz, men har også spilt en del klassisk musikk.

Kristian har vært delaktig låtskriver i flere band, og er også vært opptatt av å improvisere. Han var ferdig på musikklinja ved Orkdal vidaregående skole i vår, hvor han oppnådde meget gode resultater.

Aktiv

Som musiker i lokalmiljøet har han vært en gjenganger i ulike band på Ungdommens Kulturmønstring (UKM). Sammen med bandene har han kvalifisert seg til fylkesmønstringen hvert år siden 2010. Han har også deltatt på UKM landsmønstring to ganger. Med bandet Fade Out har han også vunnet MGP-lokal og dermed opptrådt foran et publikum på nærmere 3.000 mennesker. I 2013 gikk han videre til landsfinale i BandWagon som pianist for Sturla Larsen. Kristian har også vært på landsfinalen i Global Battle of the Bands to ganger.

Det er ikke første gang Raanes mottar pris. I 2014 mottok han Drømmestipendet på kroner 10 000 av Norsk Kulturskoleråd og Norsk Tipping.

Drømmen

Drømmen er å kunne leve av musikken, helst ved å være profesjonell studiomusiker/TV-musiker. Han ønsker å bli så god at artister håndplukker han til sine ulike musikalske prosjekter. For å oppnå dette kreves fordyping i mange ulike musikalske stilarter. Prisvinneren driver i dag sitt eget firma, og deltar i en rekke musikalske prosjekter i et stadig større geografisk område.