Det var mange gode kandidater til årets talentstipend og til slutt falt valget på skiskytteren Kristin Våga Fløttum som hadde en fantastisk sesong i fjor. Skauningen har levert på et jevnt høyt nivå i skiskyting de siste fem årene.

19-åringen, som nå er inne i sitt fjerde år på toppidrettslinja ved Heimdal videregående skole, startet med skiskyting da hun var ti år.

Jevnt i toppen

Siden hun startet med idretten har hun trent jevnt og trutt, og det har også gitt solide resultater. Gjennom en årrekke har hun vært blant de aller beste skiskytterne i landet i sin aldersklasse.

Som 15-åring ble hun nummer fem i hovedlandsrennet, som samler de beste skiskytterne fra hele Norge.

I 2012-2013-sesongen leverte hun meget imponerende resultater med totalt syv pallplasser på elleve norgescuprenn. I tillegg ble det også sølv i NM.

I sesongen etter har hun oppretthold de gode resultatene og holdt seg stabilt i toppen i Norge.

Junior-VM

Et tydelig bevis på at denne treningsivrige skauningen er blant Norges beste i sin alder kom da hun i fjorårssesongen ble tatt ut til å representere Norge under Junior-VM i Minsk i Hviterussland.

Der fikk hun også bevist at hun ikke er langt fra verdenstoppen med en sterk 10. plass individuelt og en bronsemedalje på stafetten.

Prestasjonene forrige sesong gjorde at hun ble tatt ut på juniorlandslaget. At 19-åringen hevder seg både nasjonalt og internasjonalt i en såpass stor idrett som skiskyting har blitt de siste årene, gjør henne til en meget verdig vinner av årets talentstipend. Juryen er veldig fornøyd med å kunne tildele stipendet til en så dedikert idrettsutøver.

– Betyr mye

Fløttum ble veldig overrasket og glad når hun fikk vite at hun får talentstipendet i år.

– Jøss, da må jeg få si tusen takk i hvert fall. Det betyr veldig mye for meg å få denne prisen. Det er skikkelig stas at det jeg har gjort de siste årene, har blitt lagt merke til, sier skiskyttertalentet.

Stipendet er på 10 000 kroner og kommer godt med i en idrett som skiskyting.

– Det er ikke akkurat noen billig sport. Stipendet kommer godt med når jeg deltar på konkurranser rundt om i landet, sier Fløttum.

Vil finne formen

Så langt denne sesongen har ikke formen vært helt på topp, men hun håper å kunne nå en formtopp inn mot NM i februar.

– Jeg har slitt litt med treningen i år. Jeg kjørte på litt for mye en periode og trengte mer tid enn forventet til å komme meg igjen. NM i Granåsen blir nok sesongens mål. Da håper jeg at formen er på topp, sier Fløttum.

Stipendet blir tildelt på ST-konserten vinter/vår 2016.

Disse har fått STs talentstipend tidligere :

2015: Kristin Våga Fløttum

2014: Trond Johan Stavås

2013: Tuva Børgedotter Larsen og Sandra Johansen

2012: Irresistible

2011: Tove Ingeborg Hansen

2010: Ander Oddli og Trine Oddli

2009: Stipendet ble ikke utdelt

2008: Are Hembre og Thomas Løfshus Staveli