De siste tre årene har Knyken vært vertskap for Toppidrettsveka. Tusenvis har de siste sommerene tatt turen til Knyken for å se Petter Northug, Therese Johaug og resten av verdenseliten i langrenn gå på rulleski i anlegget. Neste år blir toppidrettsveka arrangert uten Knyken.

– Jo, det er selvsagt skuffende. Vi hadde sett for oss den folkefesten også i år. Dette har vært et høydepunkt for oss i Knyken. Men nå har vi hatt problemer med å få på plass det finansielle og derfor blir vi ikke med neste år, sier Fossbakk.

Økonomiske årsaker

I en pressemelding skriver Harald Fladseth fra Toppidrettsveka at det er det finansielle som er årsaken.

«Siden Toppidrettsveka som alle andre idrettsarrangement er finansiert av privat næringsliv og det offentlige, er man helt avhengig av lokal drahjelp.»

«Orkdal kommune og Orkdal Sparebank har vært våre solide støttespillere i disse 3 årene, men disse aktørene kan ikke alene dra et slikt prosjekt. For inneværende har vi ikke lykkes med å etablere en bred nok finansieringsplattform.»

«Toppidrettsveka sammen med Orkdal IL jobber for å få på plass en ny finansiering for eventuelle nye arrangement fra og med 2017.»

– En fornøyelse

For Orkdal IL og Knyken har det vært tre minnerike år.

– Det har vært en fornøyelse å samarbeide med Håvard Sagli og Harald Fladseth i Toppidrettsveka. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger fra utøvere, trenere, tv-produsenter og publikum, sier Fossbakk.

– Er det muligheter for at Toppidrettsveka er tilbake i Knyken i 2017?

– Vi hadde et godt møte med Håvard (Sagli) og Harald (Fladseth) i går. De ønsker å få arrangementet tilbake i Knyken, så vi kommer til å jobbe knallhardt med å få Toppidrettsveka tilbake, sier Fossbakk.

God butikk

Gjennom samarbeidet med Toppidrettsveka har Orkdal IL hatt en nettofortjeneste på 750 000 kroner på de tre årene.

– Dette er god butikk og det var også inntrykket vi fikk da vi gikk inn i samarbeidet. Målet til arrangøren var at dette skulle slå positivt ut for idrettslaget som var med å arrangere. Målet var at idrettslaget skulle komme godt ut av dette økonomisk. Vi satt heller ikke med risikoen om det ikke skulle være innbringende. Så det var en god avtale for Orkdal IL, avslutter Fossbakk.