21-åringen har vanligvis hatt problemer i den første konkurransen for sesongen, men det var ikke tilfelle denne gangen. I sesongåpning i København og Manchester leverte orkdalingen Anders Oddli (21) nemlig en rekke gode løp.

– Jeg er veldig godt fornøyd. Jeg har ofte hatt problemer i starten av sesongen, men denne gangen gikk det veldig bra. Jeg er veldig positiv med tanke på resten av sesongen, sier orkdalingen til ST.

Sterke plasseringer

For en drøy uke siden deltok han i sitt første parløp sammen med Fredrik Steen i København og senere i Manchester. Dette var for øvrig første gang i historien at Norge stilte med et helnorsk par i parløp.

– I parløpet i København ble vi til slutt nummer 5. Dette var jo mitt første parløp, så jeg er godt fornøyd med resultatet, sier Oddli.

I Manchester ventet det langt tøffere motstand med blant andre tempoverdensmester Vasil Kiryienka på startstreken. Der deltok Oddli både i parløp og i individuelle løp.

– Vi ble vel nummer 9 på 1000-meteren. I utslagsrittet gikk jeg på trynet og fikk ikke vekslet, så der ble det bomstopp. Men jeg er veldig fornøyd med de 40 sekundene jeg holdt meg på sykkelen for da lå jeg i andreposisjon, forteller Oddli.

Imponerte

I de to individuelle løpene ble Oddli nummer seks på flying lap og nummer 8 på Scratch. 21-åringen var mest fornøyd med Scratchen.

– Jeg var offensiv og var med i brudd sammen med Kiryienka og leverte et meget godt løp. Den er jeg nok mest fornøyd med av alle løpene. I det løpet var det tre europamestere fra i fjor som stilte til start, så nivået var skyhøyt, forteller orkdalingen.

Denne uken er han igjen på plass i København og skal delta i et seksdagersløp.

– Det blir seks kvelder på rad med parløp. Denne gangen har jeg fått meg en dansk partner. Parløp ga veldig mersmak og jeg håper å få bli med en del på det denne sesongen, avslutter 21-åringen.