Det har blitt en tradisjon at håndballavdelingen i OIF arrangerer håndballskole i vinterferien. Fra mandag 22. februar til onsdag 24. februar skal 120 barn få boltre seg i hele Orklahallen, hvor alt skal foregå med håndballer. Her blir det diverse håndballaktiviteter, kamper og turneringer. Dette er niende gangen OIF arrangerer den populære håndballskolen.

– Vi har som vanlig med instruktører fra de eldste lagene i OIF som skal hjelpe barna på håndballskolen. Det blir aktiviteter fra klokken 9 til 15 med innlagt lunsj, sier leder i håndballavdelingen Øyvind Togstad.

Nesten fullt

Håndballskolen har vist seg å være ekstremt populær. De åtte foregående skolene har vært fullbooket med 120 spillere og alt tyder på at historien gjentar seg i år.

– Påmeldingen har vært ute i halvannen uke og vi har nå 100 deltakere, så det er bare 20 plasser igjen. Vi er ikke redd for at det ikke blir fullt, for det vet vi at det blir, sier Togstad.

Orkanger IF har satt et tak på 120 for å gi elevene best mulig oppfølging gjennom de tre dagene.

– Fint tilbud

Togstad mener dette er et fint og viktig tilbud for barn som har vinterferie. Tilbudet gjelder i utgangspunktet for barn i alderen 6 til 11 år, men Togstad sier at de åpner for at også 12- og 13-åringen også kan melde seg på om de vil.

– Det er kjempefint at vi får ungene opp om morgenen og i aktivitet gjennom store deler av dagen. Det begynner å bli lite plasser igjen, så det som vil være med, må henge i, oppfordrer Togstad.

Barna som har deltatt de siste årene har stort sett hvert fra Lensvik, Orkdal og Skaun. Deltakerne får utstyr som drikkeflaske, håndball og ryggsekk som en del av håndballskolen.

Påmelding skjer på Orkanger IFs hjemmesider.