Søndag spilte Orkanger kamp mot tabelljumbo Strindheim. En kamp OIF burde vinne for å klare målet om å beholde plassen i divisjonen. Øyvind Togstads jenter gjorde jobben og tok to poeng, men imponerte ikke.

– Svake første 45 minutter der Strindheim følger oss og faktisk leder kampen. Lite som fungerer i den perioden med høye skuldrer, sjansesløsing og et forsvar som sprekker opp, forteller OIF-trener Øyvind Togstad.

Gode i et kvarter

Men det siste kvarteret av kampen er det ingenting å si på. OIF viser til slutt at det er klasseforskjell på lagene, drar i fra og vinner til slutt med 23-18.

– Vi gjør om en del på formasjonen og får til fine kombinasjoner mellom backer og linje. I tillegg får vi til et mer kompakt forsvarsspill og tvinger frem svake avslutninger. I den perioden er vi veldig gode og parkerer Strindheim, sier Togstad.

Viktig seier

I denne kampen var det poengene som var det viktigste uansett.

– Alt i alt så vinner i på en dårlig dag og det er det viktigste akkurat nå. Vi har en tøff uke foran oss nå med kamper borte mot Utleira onsdag og hjemme mot Kolstad på torsdag, sier Togstad.

Orkanger er nå oppe på 12 poeng og det er hele seks poeng ned til nedrykk med syv kamper igjen å spille. Det ser med andre ord veldig lyst for enda et år i 2. divisjon.