I 2013 lokket Johan Evjens Minnerenn løpere som Niklas Dyrhaug, Chris Jespersen, John Kristian Dahl og Tore Bjørseth Berdal.

– Det er flott forhold i Ulvåsen nå. Det er veldig trygt føre gjennom hele løypa, så det blir bra på søndag, sier leder i OIFs skiavdeling Arnt Otto Lie.

Johan Evjens Minnerenn har noe for enhver smak. Deltakerne kan velge mellom turrennsklasse (konkurranse), eller delta i mosjon- og trimklassen.

Konkurranseklassen er 27 kilometer og går i lettkupert åpent skogsterreng. Mosjonsklassen starter 20 meter bak konkurranseklassen og går samme distanse, mens trimklassen er en familievennlig klasse der en kan velge mellom flere løypelengder.

Håper på 150

Minnerennet har vært avlyst de siste årene og nå håper Lie at mange tar turen til Ulvåsen på mandag.

– Hadde vært artig med 150 løpere på startstreken. Det er vanskelig å spå hvor mange som kommer. Det har litt med hvilke andre renn som går samtidig, sier Lie.

I 2013 sto Niklas Dyrhaug på startstreken sammen med flere sterke løpere. Han smadret løyperekorden med nesten seks minutter da han gikk inn til 1,04,41.

– Det er en fin treningsøkt. Det hadde vært artig om det kom noen som holder høyt nivå, men vi er mest opptatt av at lokale løpere stiller til start, sier Lie.

Meldt sol

Denne helga er det meldt strålende sol fra lørdag til søndag med mellom 7 og 12 minusgrader.

– Vi håper at det blir såpass fint vær at også publikum tar turen til Ulvåsen på søndag, sier Lie.