Denne helga var svømmeavdelingen på Oasensvøm i Namsos. Svømmerne leverte strålende resultater, men helgas store høydepunkt var nok at Heidi Elisabeth Ysland, klarte å kvalifisere seg til junior NM i langbane, på 50 meter bryst med tiden 35,98. Tiden er den niende beste i landet i Heidi sin årsklasse på langbane.

20 år siden sist

Dette er første gang på minst 20 år, at en svømmer fra OIF kvalifiserer seg til et norgesmesterskap. Med tanke på at Heidi nesten bare trener i 12,5 meters basseng, så sier dette litt om det talentet den unge svømmeren innehar.

Heidi har også klart å kvalifisere seg til UM kortbane på 50 meter bryst. Langbane NM går i Kristiansand og UM i kortbane arrangeres i Bergen i november. OIF har vært på mange samlinger på Frøya denne sesongen, for å kompensere for manglende 25 meter i Orkdal.

Resultatene er også en fjær i hatten til trener Ingvild Prestmo, som på kort tid har fått fram svømmere som har kvalifisert seg til både ÅM (Årsklassemønstring), UM kortbane og junior-NM langbane.

Så gratulerer både utøvere og trener for de fantastiske prestasjonene og den gode framgangen OIF svømming har hatt den siste tiden.