2. divisjonssesongen er over for lengst, men det er fortsatt ikke klart om Orkanger spiller 2. eller 3. divisjon neste år. Det blir nemlig avgjort denne helga.

Playoff

I utgangspunktet var det de fire nederste lagene som skulle rykke ned fra årets 2. divisjon, men da Volda rykket ned fra 1. til 2. divisjon, ble OIF avhengig av at avdelingsvinner Levanger rykker opp til 1. divisjon. OIF havnet på den utsatte 8. plassen og det er så enkelt som at om Levanger er blant de tre lagene så rykker opp, spiller OIF i 2. divisjon, om de ikke er det, spiller OIF i 3. divisjon.

3 av 6 opp

I helga er de seks avdelingsvinnerne i 2. divisjon samlet for å spille playoff til 1. divisjon. Lagene er delt opp to puljer med tre lag i hver pulje. Vinneren av puljen rykker direkte opp til 1. divisjon, mens andreplassen i puljene møter hverandre for å spille om den siste plassen i 1. divisjon. Levanger er i gruppe med Follo og Bravo.

Ikke sikker

OIF-trener Øyvind Togstad mener Levanger bør være sterke nok til å klare det, men er ikke sikker.

– Vi kan aldri være sikker på at vi holder oss, men jeg regner med at Levanger gjør jobben, sier Togstad.

– Er det irriterende å vente så lenge på en avgjørelse?

– Nei, det er ikke irriterende. Dette scenarioet var klart før seriestart, så sann sett var kortene lagt, sier Togstad.

Stor betydning

Utfallet av kvalifiseringen i helga vil ha stor betydning for hvordan OIF satser neste sesong.

– Det vil selvfølgelig ha mye å si. 2. divisjon neste år, vil bety mye større reiseutgifter enn tidligere. Om vi havner i 2. divisjon, så må vi styrke enkelte posisjoner også, sier Togstad.

– Vil dere forsøke å hente inn nye spillere?

– Vi kommer ikke til å hente spillere langveisfra. Vi kommer til å hente se etter spillere i nærområdet som kan styrke stallen. 2. divisjon vil bli langt jevnere og tøffere neste sesong, enn det var i år. Da må vi ha en bredere og sterkere stall, sier Togstad.

PS! Levanger spiller begge sine kamper lørdag.