Cirkus Arnardo har vært i byen. Og da kommer også sommeren. Slik er det bare.

Det lukter liksom ikke så mye sagmugg lenger på sirkus. For elefantene, kamelene og de store eksotiske dyra er borte som følge av dyrevernbestemmelsene. Og det er helt greit, for på årets sesong av Cirkus Arnardo er det kattene, de veldresserte hundene, de elegante lamaene og de lydige ponniene som stjeler showet blant oss dyre-elskere. I tillegg til landets egen akrobat, Chris Pettersen, som nok høstet mest applaus denne sirkuskvelden fordi han er en så utrolig dyktig sirkusartist med et ekte bredt smil og stor utstråling – og litt fordi han er norsk også da.

Men sukkespinnet, popcornet og alle søtsakene er like fristende og klissete. Musikken er like ekstatisk, høy og fengende. Akrobatene er like dristige med sine halsbrekkende nummere, sjonglørene like fingerferdige, tryllekunstnerne like mystiske mens de tre klovnene i staben til Cirkus Arnardo er morsommere enn vi har opplevd klovner på lenge.

Nå har sirkuset vært i byen, og da kan sommeren bare komme. For nå er første etappe av forsommeren unnagjort for alle oss som elsker applausen, showet, dyra, stemninga og dristigheten som er sirkusets kjennemerke.