Cantilena med dirigent Bjørn Borge sang seg til sølv under korkonkurransen Syng med oss i Bergen forrige helg.Foto: Privat

Forrige helg sang Cantilena seg til sølv i korkonkurransen Syng for oss i Bergen.

Bra for koret

– Vi fikk sølv, men var bare 0,4 poeng fra gull, sier en superfornøyd leder av koret, Randi Wollan, og føyer til at koret hadde en veldig bra tur til Bergen.

– Denne turen var bra for oss. Den var bra for koret både sangmessig og miljømessig. Nå er vi i ferd med å bygge opp koret igjen, sier Wollan.

Høyt nivå

Cantilena deltok også i folkemusikk-klassen i Grieg internasjonale korkonkurranse hvor de endte på en sjetteplass.

– Her var det et veldig høyt nivå, sier Wollan som forteller at koret til høsten vil gå i gang med et spesielt folkemusikkprosjekt sammen med Anne Kleivset.

Kort sagt så skal de bli bedre og utfordre sjetteplassen de endte på i årets konkurranse.

På pallen

Andreplassen i blandakorklassen jubler de høyt over. Også her var det høyt nivå med særdeles kresne dommere.

– Alle fem dommerne pekte på at vi sang den ene sangen litt for fort, ler Wollan og føyer til at koret har nådd rekordlangt i løpet av svært kort tid.

I februar fikk de Bjørn Borge som ny dirigent.

– På rekordtid har vi øvd inn sju sanger på ingen tid. Mottoet vårt, som jeg har sagt tidligere, er «på pallen hver gang,» ler Wollan.

Prøvesynging

Under besøket i Bergen fikk de æren av å åpne vennskapskonserten i Johanneskirka.

– Det var veldig stas for koret, sier Wollan.

Cantilena som teller 18 sangere, inviterer til prøvesynging 18. august. Som alle andre kor, mangler de menn, men tar også i mot damer.

– For å oppnå balanse i koret, må vi kanskje sette damene litt på venteliste, men det er bare å komme og prøvesynge, sier Wollan som er svært glad over at koret har fått tegnet kontrakt med sin tidligere dirigent Bjørn Borge.

Opera

Foruten å gå i gang med folkemusikkprosjekt, deltar koret på operaprosjekt til høsten som resulterer i en stor operakonsert i Olavshallen 20. mai 2017.

– Her skal vi være basiskor, og de som ikke har tilknytning til kor er hjertelig velkommen til å komme og øve sammen med oss, sier lederen av Cantilena, Randi Wollan og forsikrer samtidig om til jul kommer de til å invitere til romsjulskonsert.

Koret er nemlig i ferd med å komme tilbake til sitt gamle, gode jeg.