Det satses friskt blant jentene, som har et godt lag i volleyball innendørs.Alle foto: Truls Lereggen

Fjorten onsdager av sommeren går med på sommerligaen i sandvolleyball i Hoston. Like ved den gamle skolen samles volleyballinteresserte til spilling en gang i uken.

Det er åpent for alle, men Oddbjørn Nervik, som er ansvarlig for arrangementet, sier at IL Fjellmann nå satser på å få med ungdommen.

– Vi har en grunnleggende tanke om at alle unger i Hoston skal få muligheten til å spille. Dette er en av få aktiviteter der det er muligheten til å gi alle sjansen, mener Nervik.

Satser

Onsdag var 14 spillere møtt opp. Oppmøtet varierer naturlig nok, og på det meste har 28 spillere vært med.

– Det er lagt opp slik at det er åpent for alle, og det er ingen forhåndspåmelding, sier Nervik om tilbudet.

– Vi satser alvorlig på juniorene, vi ser at vi må jobbe langsiktig for å unngå bølgedaler på seniorlagene.

Han snakker da om innendørslagene i volleball, der IL Fjellmann er et kjent navn. Damelaget ligger stabilt i toppen av andredivisjon, mens herrelaget ligger litt nede for tiden.

– Vi må starte tidlig med rekrutteringen, for å unngå de duppene vi får på seniorlagene. Vi ser at de aller fleste på damelaget nå ligger mellom 25-30 år.

Krevende

Nervik sier at sandvolleyball har fått et voldsomt oppsving i Trondheim, og at det er en fin måte å sluse spillerne inn på volleyball.

Gjennom sommerligaen satser man en god del voksne ressurser for å få de ferskeste til å mestre sporten. Det trenger ikke være så lett, mener Nervik.

– Volleyball er vanskelig i starten. Den første fasen er krevende, og det kan ta opp til et par år før en unge behersker å ta i mot en ball. Derfor er det viktig å få de til å trives med en gang, og gi dem mestringsfølelse.

I sommerligaen spilles det med blanding av gutter og jenter, og man lager seg et lag selv. Det deles ut poeng hver onsdag, og til slutt summeres poengene i kampen om vandrepokalen.

Nervik ønsker seg gjerne flere folk til stede på onsdagene, også folk utenfra bygda.

– Det hender vi har et par som ikke er herfra, noen ganger opp mot ti spillere. Men det er sjeldent. Det hadde vært fint og fått noen miljøer i nabobygdene å konkurrere mot også, sier han.