Det er Det Norske Travselskap (DNT) som arrangerer infomøtet sammen med Norsk Rikstoto og Midt-Norge travforbund. Det er nemlig bebudet at det skal gjennomføres ei ekstraordinær generalforsamling i Midt-Norge travforbund, trolig i løpet av høsten. Agenda på generalforsamlinga vil blant annet være lokalisering av ny travbane ved eventuelt salg av Leangen. Eventuelt, fordi selv om det er skrevet en avtale om salg av Leangen, så er det fortsatt så mange løse tråder i denne saken at det fortsatt råder noe usikkerhet om salget faktisk vil bli realisert.

Og det er i forkant av den varslede ekstraordinære generalforsamlinga at DNT nå ser et behov for et infomøte som er åpent for alle.

– Vi ser behov for å orientere litt om bakgrunnen når det gjelder DNTs beslutninger i denne saken, og ikke minst si noe om framdriftsplanen fram mot en endelig beslutning i Leangen-saken. Det er en kjent sak at det har vært, og er, mye støy rundt denne saken. Vårt mål med dette møtet er å presentere informasjon som forhåpentlig vis vil kunne bidra til at vi får saken inn på et spor vi alle vil være tjent med, opplyser styreleder i DNT, Svein Morten Buer.