Orkdalingen Emil Lynum har de to siste sesongene spilt for 2. divisjonslaget Elverum. I fjor fikk han mye spilletid for klubben, men årets sesong har han ikke vært så mye på banen for laget som topper 2. divisjon suverent. Laget har heller ikke noe andrelag, som gjør at Lynum ikke får spilt fotballkamper. Dermed har Elverum og Orkla blitt enig om en låneavtale ut denne sesongen.

– Emil kommer hjem i helgene for å spille med oss. Han vil være med på en eller to treninger i uken og resten treneren han sammen med Elverum, sier Orkla-trener Arnstein Røen.

Lynum studerer i Elverum og hvor ofte han trener med Orkla vil avhenge av hvordan timeplanen hans ser ut fra uke til uke.

– Viktig forsterkning

Sondre Sørløkk har vært linket til Ranheim og vil mest sannsynlig forsvinne dit i løpet av høstsesongen. Samtidig har Arnstein Buøy flyttet til Namsos på grunn av jobb og vil dermed ikke være tilgjengelig for Orkla i noen kamper denne høstsesongen. Røen mener dermed det er viktig at Orkla får Lynum tilgjengelig ut høsten.

– Emil ønsket å spille for oss, så vi har fått til en god låneavtale med Elverum. Dette er veldig bra for oss. Emil har trent på et godt nivå og spilte mye 2. divisjon for klubben i fjor. I tillegg er han orkdaling og vi ønsker spillere med lokal tilknytning til klubben, sier Røen.

Byåsen 2 i helga

Søndag er det bortekamp mot Byåsen 2 og allerede da skal Lynum være med. Røen håper at Orkla kan fortsette den gode starten de fikk på høstsesongen.

– Seieren mot Steinkjer vil være mindre verdt om vi taper nå i helga. Byåsen 2 er et lag vi skal slå og vi må bare fokusere på å ta en kamp av gangen, sier Røen.