Konkurransen startet mandag 15. august og deltakerne har til nå spilt en form for gruppespill, hvor det er om å gjøre å sanke mest mulig poeng for å få en best mulig rangering inn mot sluttspillet.

Både Brynjar og Erlend gjorde sakene sine meget godt i kvalifisering og eliminasjonsrunden. Brynjar sanket mest poeng av samtlige deltakere og er rangert som nummer 1 foran 8-delsfinalen, mens Erlend er rangert som nummer 4.

– Rankingen sier ikke så altfor mye og har ikke alltid like mye og si. Du skal i utgangspunktet få en enklere vei til toppen, men jeg var litt uheldig og fikk forholdsvis god motstand, forteller Brynjar som var nummer 1.

Hviledag

Fredagen fungerte som hviledag for deltakerne, mens det hele skal avgjøres på lørdag.

– I dag (fredag) er det ikke konkurranse. Vi skal lage litt promovideo til sluttspillet. Lørdagen starter med 8-delsfinalen og det hele avgjøres denne dagen, forteller Brynjar.

– Hva er målet i årets VM?

– Målet er å vinne, men det er ikke noe jeg forventer. Jeg er fornøyd med å være blant de åtte beste, men misfornøyd om jeg ryker med en gang. Erlend har nok like store ambisjoner som meg, forteller Brynjar.

Double Routine

Brødreparet skal også delta i «Double Routine», hvor to og to trikser med ball på lag og prøver å få til best mulig kombinasjoner. Også der har duoen store mål.

– Målet er å vinne også der. Vi har en del 3. plasser i den øvelsen og føler vi har blitt noen hakk bedre. Så vi håper å stikke av med seieren der, sier Brynjar.

Det er ikke pengepremier i åpent VM i Liberec. Det er først når en får være med på verdensturne at en får betalt får å stille på konkurranser. Erlend leverte en såpass god sesong i fjor at han er med på årets turne. Til neste år håper også Brynjar å være en del av det gode selskap blant de 16 beste trikserne i verden.

– Målet er helt klart å bli med på verdensturneen til neste år og det har jeg veldig god tro på at jeg skal klare, sier orkdalingen.