«Oppdrag Dory» («Finding Dory») er en animert familiefilm fra Disney Pixar, og gjenforener manges favoritt fra «Finding Nemo» – den glemsomme. blå kirurgfisken Dory – med vennene hennes Nemo og Marlin, mens de leter etter svar om fortiden hennes. Hva husker hun? Hvem er foreldrene hennes? Og hvordan har det seg at hun kan snakke «hvalsk»?

«Løvekvinnen» er en gripende historie bygget på Erik Fosnes Hansnes bestselger med samme navn. Beretningen starter i desember 1912. Samme natt som moren dør, blir Eva Arctander født i en liten, norsk stasjonsby. Den lille piken er dekket av lysegult, fint hår over hele kroppen, også i ansiktet. Hennes far, stasjonsmester Gustav, skammer seg over barnet, og lukker henne inne i stasjonsleiligheten. Der blir hun overlatt til barnepiken Hannah, som sørger for at barnet får føle omsorg. Hun blir glad i Eva, og kjemper for hennes rett til å bli behandlet som alle andre. En varm og engasjerende fortelling om hvordan et barns anmerledeshet kan føre til isolasjon, men også hvordan hennes forsøk på å fylle ensomheten med et innhold, til slutt blir veien ut av nettopp ensomheten.

I «Kjæledyrenes hemmelige liv» («The Secret Life of Pets») får du svaret på hva kjæledyrene våre gjør mens vi er borte. Dette er en animasjonsfilm fra studioet bak «Grusomme meg» og «Minions», og den handler om hunden Max og hans rosenrøde liv i et høyhus på Manhattan. Nabohunden Fifi har et godt øye til ham, samt en forkjærlighet for såpeoperaer. Alt dette snus på hodet når Max’ eier, tar med seg en kranglete, ny hund – uten stamtavle(!) – hjem. Kan dette gå bra? Se filmen, og finn det ut selv.

«CAVE» er en actionthriller om tre norske eks-soldater. Charlotte, Adrian, og Viktor, som har satt seg som mål å være de første menneskene som kommer seg levende gjennom et uutforsket grottesystem i et øde fjellmassiv. Fulle av eventyrlyst tar de fatt på den krevende nedstigningen, uvitende om marerittet som venter dem nede i det trange, mørke dypet. Likte du «Descent», vil du nok like «CAVE» også.