Denne helga går den populære cupen Orkdal Sparebank Cup av stabelen i Idrettsparken og arrangementet er større en noensinne. I fjor deltok drøyt 150 lag på cupen, men i år har påmeldingen tatt helt av og til sammen 198 lag med drøye 1600 fotballspillere skal i aksjon i idrettsparken. 43 dommere må i aksjon for å få unnagjort 371 kamper i løpet av helga. Arrangementansvarlig Jonny Krokstad har en stødig hånd på det hele, men tror størrelsen på cupen har nådd sitt maksnivå i år.

– Dette er jo langt over all forventning. Vi reknet med rundt 150 lag som i fjor, men har fått mye mer, sier Krokstad.

Smertegrensen

Krokstad tror nå cupen har nådd smertegrensen for hvor mange lag som kan være med.

– Slik vi ser det nå, så er det ikke mulig å ha med så mange flere lag i fremtidige cuper. Det går på antall baner og hvor mye tid vi har til å gjennomføre kampene. Litt ut på lørdagen spilles 15 kamper samtidig, så det er litt å holde styr på, sier Krokstad.

Stor frivillighet

Et så massivt arrangement kommer ikke av seg selv og i mange uker har en stor dugnadsgjeng jobbet på spreng for at alt skal være klappet og klart til helgen.

– Vi er nok rundt 260 frivillige som har forskjellige oppgaver i forbindelse med cupen. Det er et stort arrangement og jeg tror det nesten bare er Skandia-cupen i Trondheim som er større på disse kanter, sier Krokstad.

5000 til Idrettsparken

Det er barn i alderen 6 til 14 år som skal i aksjon til helga og barna har nok med seg både foreldre, besteforeldre og andre slektninger.

– Jo yngre spillerne er, dess flere personer er med for å se de spille. Derfor tror vi nok at vi kommer til å ha over 5000 personer i Idrettsparken i løpet lørdag og søndagen. Vi har 450 spillere som overnatter her fra lørdag til søndag også, sier Krokstad.

– Hvordan er det å holde styr på alt?

– Det er jo bare å vente å se hvordan det går, men det har jo gått greit tidligere, sier Krokstad og ler.

En ting er sikkert: Det blir folkefest i Idrettsparken denne helga.

Arrangøransvarlig Jonny Krokstad gleder seg til å ta imot drøy 1600 fotballspillere i alderen 6 til 14 år.