Orkanger J18 imponerte voldsomt da den første kvalifiseringsrunden til Lerøyserien gikk av stabelen i Runarhallen i Sandefjord denne helga.

Det er to kvalikrunder til Lerøyserien og dette var den første av de to rundene. Orkanger hadde kommet i en tøff gruppe med Runar (arrangør), Herulf og Gjøvik.

På forhånd var nok Gjøvik og Runar de store favorittene til å ta de to øverste plassene i gruppa, noe som sikret plassen til neste kvalikrunde, men det talentfulle laget til OIF ville det annerledes.

Gikk videre

Orkanger-jentene leverte en strålende helg på parketten i Runarhallen. Første kamp var mot Herulf Moss. Det ble en jevnspilt kamp hvor lagene fulgte hverandre tett. Orkanger ledet 11-10 til pause og kunne til slutt slippe jubelen løs etter seier 25-23.

I den andre kampen lørdag gikk OIF på et stortap mot Gjøvik. OIF hang greit med i første omgang og gikk til pause liggende under 13-9, men utover i andre omgang tok Gjøvik mer over og vant til slutt med solide 26-15.

Slo favoritten

I den siste kampen var det hjemmelaget Runar som sto på motsatt halvdel. Vertene var på forhånd favoritt til å ta seg videre, men OIF ville det annerledes. Det ble en meget jevn batalje hvor Runar gikk til pause med ledelse 10-9, men Orkanger nektet å gi seg og utover i andre omgang snudde jentene kampen og vant til slutt 18-16 etter å ha sluppet inn bare seks mål i andre omgang.

– Jeg må si det er meget imponerende og overraskende. Vi møtte Runar i fjor og tapte med 13 mål i samme kvalifisering og i år slår vi det samme laget med to mål. Det viser i hvert fall at utviklingspilen går i riktig retning, sier OIF-trener Øyvind Togstad.

Dette førte til at Gjøvik og Orkanger stakk av med billettene til neste kvalifiseringsrunde.

En veldig god prestasjon av Orkanger-laget som består av 1998-, 1999- og 2000-modeller, det vil si 16- og 18-åringer.