Denne våren gikk Thomas Storli, Tom Even Gundersen og Christian Buberg i bresjen for å starte opp et seniorlag for herrer i håndball. Trioen har lyktes med å skrape sammen nok spillere og skal denne helga spille lagets første kamp i årets 4. divisjon. Dette er nå det eneste herrelaget i regionen.

– Vi har samlet spillere fra hele regionen. Blant annet fra Meldal, Buvik, Lensvik og Orkanger. Det er ganske stort aldersspenn på de som er med. Helt fra 16 til 40 år. Vi har spillere som ikke har spilt håndball på 15 år, forteller Storli.

Håper på flere

Storli håper at det blir litt blest rundt laget i seriestarten som fører til at enda flere tar turen på trening.

–Vi er jo bare en 13-14 stykker, men vi kunne jo gjerne tenkt oss enda flere spillere. Nye spillere blir ønsket hjertelig velkommen, understreker Storli.

Det er nærmere 15 år siden Orkanger sist hadde et seniorlag i håndball på herresiden og det var nettopp det denne gjengen ville gjøre noe med.

– Vi synes det var litt synd at det ikke skal være mulig å ha et tilbud for herrer. Det er jo mange å ta av her. Det nærmeste håndballaget blir jo på Flå. Vi har et mål om at dette laget skal eksistere noen år, sier Storli.

Største konkurrent

Det er flere guttelag på aldersbestemte nivå på Orkanger, men etter hvert må ungdommene ta et valg om hva de vil satse på og da ender det som oftest opp med fotball.

– Det er fortsatt som er den største konkurrenten. Når en blir 15-16 år så må en ta et valg om hva en vil satse på og da blir det fotball. Det er kanskje ikke så rart når det ikke er tilbud om noe seniorlag. Så vi håper jo å få til et tilbud slik at ungdommen kan fortsette med håndball, sier Storli.

Første kamp

Denne helga skal laget i aksjon for første gang i 4. divisjon. Lørdag er det bortekamp mot NTNUI 4 og søndag er det duket for sesongen første hjemmekamp mot Skogn 2.

– Det blir en tøff hjemmekamp mot det som er regnet som en av favorittene i avdelingen, sier Thomas Storli.

– Hva er målet for årets sesong?

– Målet vårt er å være på øvre halvdel av tabellen. Vi har ikke noe mål om opprykk. Det er ikke umulig å rykke opp, men det er ikke målet i år, sier Storli.