Det er ikke bare de gode gamle rockerne som får sceneplass når Oktoberrock går av stabelen i helga. Arrangøren har også i år gitt plass til unge band fra distriktet. På fredag er det duket for en skikkelig mønstring i Orkdal kulturhus.

– Vi ønsker å gi de mange dyktige ungdommene en mulighet til å stå på scenen, sier primus motor for arrangementet, Olav Berg.

Dyktige ungdommer

– Ungdomssatsingen er et resultat av at det er mange dyktige musikere i distriktet vårt, sier Berg, som mener både kulturskolen og musikklinja ved Orkdal vidaregåande skole er viktige årsaker til det.

I følge Olav Berg er det mange av de unge bandene som spiller musikk med tydelige røtter i 70- og 80-tallsrocken. Flere av de unge aktørene som har vært i sving tidligere år, har kommet tilbake både som musikere og publikummere i hovedarrangementet.

Et kick

Spillegleden og kvaliteten på musikken pleier å være på topp på ungdomsarrangementet, hvor Oktoberrock stiller med både lyd og lys.

På lista over årets artister finner vi Easy Peasy, Blue Fame, Lipstick Syndrome, Monkeywrench, Commercial Break, Nailed Hour og Blue Refuse. Konserten er et samarbeid mellom Oktoberrock, MOT og Orkdal kulturskole.