12 år gamle Mari Lian fra Orkdal og landslagshopper Anette Sagen var begge en del av «Prosjekt jentehopp» i 2004. Målet var å få 700 aktive jentehoppere i landet innen 2008. Et annet mål var at 15 jentehoppere skulle delta i junior-NM i 2008.

Jenter hopper på ski av samme grunn som guttene; de synes det er spennende å fly langt på ski, sa Kristin Lian i Orkdal.

Hun var regionansvarlig for prosjektet i Nordland, Sør- og Nord-Trøndelag, og var sikker på at flere jenter ville hoppe på ski, om de bare ble inkludert i miljøet. Hun var i gang med å finne ut hvor mange aktive jentehoppere det var i Sør-Trøndelag i de dager, og visste at det ikke var snakk om mange fra 12 år og oppover.

Og hva var «Prosjekt jentehopp»? Lian hadde et svar på dette, også.

Det er laget en strategiplan, hvor vi skal arbeide for at målene om at vi skal bli både en stor nasjonal og internasjonal hoppnasjon på jentesiden skal nås. Gjennom prosjektet skal vi få flere klubber til å arbeide aktivt med jentehopp, svarte Lian.

Gjennom prosjektet ville jentene få anledning til å delta på leir to ganger i året, og det var også planlagt egne cuper for jenter.