Nylig ble det klart at Knyken skisenter blir vertskap for Nordisk juniorlandskamp fra 27. januar til 29. januar 2017. Tidligere denne måneden var Per Nymoen og Skiforbundet i Knyken for å legge planene sammen med OIL. Nordisk Juniorlandskamp går over tre dager og det vil bli konkurrert i grenene hopp, kombinert og langrenn. I konkurranse med Lillehammer havnet til slutt valget på Orkdal og Knyken.

– Dette er et kjempestort arrangement. Det er noen av verdens beste juniorer som tar turen hit i slutten av januar for å konkurrere. Nivået vil nok være skyhøyt og mange av utøverne blir nok å se igjen på seniornivå senere, sier Daglig leder i Orkdal IL, Magne Fossbakk.

Resevert herregården

Deltakernasjonens beste 17- og 18-åringer deltar under Nordisk Juniorlandskamp. Et sted mellom 150 og 200 utøvere er ventet til Orkdal i den siste uka i januar. Blant deltakernasjonene under fjorårets landskamp var Norge, Sverige, Finland, Estland, Latvia, Litauen og USA.

– Vi har allerede reservert Bårdshaug herregård for det kommer jo rundt 150 deltakere som skal ha en plass å bo. Dette er vel et arrangement på størrelse med veteran-VM som vi hadde i fjor, sier Fossbakk.

Ikke arrangør

Under veteran-VM var Orkdal IL arrangør, men i Nordisk juniorlandskamp er det Norges skiforbund som er arrangør, mens Orkdal IL og Knyken er vertskap.

– Vi stiller anlegget til disposisjon, men skiforbundet har arrangøransvaret. Vi har opprettet en egen komite for vi har ansvaret for det renntekniske og innlosjering av utøvere, sier Fossbakk.

Nytt stort arrangement

Siden Nye Knyken skisenter ble åpnet i 2012 har det vært mange store idrettsarrangement i Orkdal og Knyken. De siste fire årene har det to ganger vært arrangert Norgescup i skiskyting for junior og senior. I 2014 arrangerte Orkdal IL hovedlandsrennet i skiskyting. Sist vinter var det Veteran-VM med ti nasjoner på deltakerlista. I tillegg har blant annet Toppidrettsveka besøkt Orkdal og Knyken gjennom tre år fra 2013.

– Vi har brukt å ha ett stort arrangement hvert år siden åpningen. Nå blir det juniorlandskamp i 2017, men vi har også søkt om rulleski-NM i skiskyting, junior-NM i skiskyting og senior-NM i skiskyting i 2018. I tillegg er det mange som ønsker å få Toppidrettsveka tilbake til Knyken, sier Fossbakk som håper at de får et større arrangement på plass også i 2018.