En 10 år gammel gutt ble mandag ettermiddag i forrige forulempet av en 17-år gammel gutt. Hendelsen skjedde på Orkanger.

Les også: Ble ikke slått ned, men alvorlig likevel

17-åringen satt i en bil sammen med to kamerater da det skjedde. Førstnevnte skal ha kommet ut av bilen og øvet vold mot 10-åringen. Sistnevnte var sammen med en jevnaldrende gutt under opptrinnet. 10-åringen ble ikke fysisk skadet. Likevel ser politiet alvorlig på saken.

Det har vært motstridende forklaringer i saken, avhengig av om politiet snakket med fornærmede, mistenkte og øyenvitner.

I håp om å bringe mer klarhet i saken, ble 10-åringene sist mandag avhørt på barnehuset i Trondheim. Her er de spesialister på tilrettelagte avhør av barn og unge under 18 år.

Les også: Ungdomsgjeng i Orkdal skaper frykt

- Den fornærmede 10-åringen opprettholder sin forklaring om at han ble puffet i skuldra, da han stod med sykkelen mellom beina. Han skal ha falt bakover og slått hodet i bakken, sier lensmann Randi Fagerholt.

Hun poengterer at 10-åringen bekrefter at han ikke ble slått ned. Han ble heller ikke "dasket" i ansiktet. Likevel ser politiet alvorlig på saken.

- Saken er fortsatt under etterforskning, og det vurderes ytterligere avhør, sier lensmannen.

17-åringen er anmeldt av politiet etter hendelsen. Det har fortsatt ikke kommet fram hva som var bakgrunnen til voldsutøvelsen.