Helsestasjonen i Orkdal er nå å finne på Facebook, for å lette kommunikasjonen med brukerne.

På Facebook-sida «Helsestasjon for ungdom i Orkdal» tas det opp temaer som opptar ungdom. Også foreldre oppfordres til å følger denne sida, for å ha innblikk i de temaene som tas opp.

På sida «Helsestasjons- og skolehelsetjenesten i Orkdal» tas det opp temaer som opptar foreldre til spedbarn, førskolebarn og grunnskolebarn (0- 16 år).

Disse sidene er opprettet for at helsestasjonen skal kunne nå ut med god og riktig informasjon til så mange som mulig, og de som jobber der kommer til å dele informasjon ukentlig. Dette er ikke en sider hvor helsestasjonen ønsker å kontaktes. Dersom elever eller foreldre har spørsmål eller trenger råd, kan de ta kontakt med helsestasjonen eller helsesøster på de ulike skolene.

Jordmortjenesten

Også jordmor tilknyttet helsestasjonen har egen Facebook-side, «Jordmortjenesten i Orkdal kommune». Jordmødrene Linn Holberg og Marianne Dørdal er nyansatte jordmødre som jobber 50 prosent hver på henholdsvis Fannrem og Orkanger helsestasjon. Begge jordmødrene har også deltidsstillinger på fødeavdelingen ved St. Olavs hospital.

Jordmødre er eksperter på kvinnehelse, svangerskap, fødsel og barseltid. Gjennom sin Facebook-side vil jordmødrene dele innlegg som er relevante for kvinnehelse, kvinner som planlegger å bli gravide, er gravide og for nybakte foreldre.

- Vi håper siden vår vil være til hjelp, og være med på å fremme god helse hos kvinner og deres familier, sier jordmødrene.

Jordmødrene Marianne Dørdal og Linn Holberg har også fått en sin egen Facebook-side. Foto: Vibeke Oddvik