Hoston 4H er en klubb med lange tradisjoner. I 61 år er det drevet 4H-arbeid i bygda. Siste lørdagen i oktober var den tradisjonelle høstfesten.

Den dagen var det stor stemning og fullt hus i Hoston. 38 medlemmer stilte ut prosjekt som de hadde jobbet med. Det var stor bredde, kreativitet og mye grundig arbeid lagt ned.

Lære ved å gjøre

Her var baking og matlaging, friluftsliv, oppussing av rom, trening, ballspill, hund, hest og kanin, jegerprøven, sminke, motorsag, fuglekasser, mekking, verdensrommet og mye mer.

Hoston 4H har medlemmer fra Børsa, Fannrem, Svorkbygda, Vormstad, Svorkmo, Monset og Meldal. Medlemmene er fra 10 til 18 år, som møtes jevnlig for å «lære ved å gjøre», som er mottoet til 4H.

Allsidighet og mangfold kjennetegner også 4H. En ledesnor for en 4H-er er «vi kan gjøre det vi vil, og vi får til det vi vil!»

Nye medlemmer

Klubben er drevet av et styre som er valgt blant medlemmene. Noen voksne er med som rådgivere.

– Å være med i 4H er en fantastisk skole i organisasjonsarbeid og demokrati. Læringa ungdommene får med seg gjennom dette er unik, sie Nina Vangen Ranøien, rådgiver i Hoston 4H som rapporterer fra høstfesten.

Hun forteller at Hoston 4 H har hatt høy aktivitet siste året. De har også fått mange nye medlemmer.

- Disse blir tatt godt imot av de eldste medlemmene, og de oser av engasjement og vilje til å holde på, forteller Ranøien.

Stor aktivitet

Hoston 4H har blant annet arrangert DAF kurs for styrene i alle klubbene i hele Sør-Trøndelag. Dette kurset, hvor det var 100 deltakere, tar for seg hvordan man drifter en 4H-klubb.

Klubben har også hatt flere klubbmøter der de har jobbet med prosjekt, gårdsbesøk i lamminga, diskotek, spillkveld, volleyballtreninger, fjelltur, overnattingstur til Mjovatnet, paintball, frisør/sminke-dag, raskplukking, bowling, mestrenes mester, motorsagkurs, og mange arrangement i regi av fylket.