Julemessa er i regi av NLM (Norsk Luthers Misjonssamband), som driver kristent og humanitært arbeid i tre verdensdeler. Julemessekomiteen har i år valgt å samle inn penger til et prosjekt i Mongolia. Prosjektet går på bedring av helse og styrking av primærhelsetjenesten. Mødre- og barnedødeligheten er høy i Vest-Mongolia, og med enkle grep kan dette bedres.

Prosjektet «Strengthening Primary Health Care Project», som drives sammen med NORAD, er på 2,8 millioner kroner. Julemessa tar sikte på å sende 100 000 kr til dette prosjektet i år, og håper folket vil være med og hjelpe dem å nå målet sitt.

I forkant av messa går det et lotteri, som blant annet har ei stor dukkestue som hovedgevinst. Et kvalitetshus som blir levert av «gutteklubben Håpet» hvert år.

Lørdag 28. oktober 8–10 damer i sving på Svorkmo samfunnshus og bakte smultringer og tykklefse som kommer i salg på messa. Man vil også finne annen julebakst i alle varianter, saft, gomme, handarbeid, hobbyvarer, lys, litteratur og mer som selges. Tombola og slikt for de minste, og åpen kafeteria under hele messa.

Det blir også besøk fra Orkdal Pre-Soul Children, Orkland mannskor, og koret Cantaremos fra Trondhjem. Jens Espeland og Mette Goa Hugdal deltar på messa, og sistnevnte har i flere år vært misjonær i Mongolia sammen med familien. Komiteen ønsker velkommen til et hyggelig førjulstreff på Orkdal menighetshus.

Eli S. Skei Kvakland

Dukkestue levert av «gutteklubben Håpet». F.v. Jan Tore Vesbøstad, Morten Ljøkjell, Jon Roald Sandvik, og Eivind Kvakland. Foto: Sigmund Fagerli