Endelig er det klart for offisiell åpning og lyssetting av torget på Orkanger. Lørdag vil den nye scenen framstå i all sin prakt.

Arkitektstudenter

Den er tegnet av Glimt arkitekter, som er ei gruppe arkitektstudenter ved NTNU. Glimt vant prosjektet i konkurranse med flere andre arkitektstudenter. Scenen vil bli et vakkert skue når den lyssettes i mørke vinterkvelder. Meninga er at den skal være opplyst hver kveld.

Prosjektet har hatt en kostnadsramme på 1,5 millioner kroner, og det er hovedsakelig knykengjengen, studentene og Orkdal kommune som har stått for arbeidet med å få opp scenen.

Orkanger vil få et vakkert torg etter lyssettinga førstkommende lørdag.

Sang og tale

Alle disse vil være til stede under åpninga lørdag. Oddbjørn Bang skal holde åpningstalen.

- Utover dagen vil det bli musikk fra scenen, og det blir besøk av artister som Tore André Helgemo, Åse Hammer, Solveig Meland og selveste Tor Kvarsnes, forteller Dario Leko, som er prosjektmedarbeider i Orkdal kommune.

Leko legger til at det ryktes at nissen også vil komme.

- Dette blir et flott førjulsarrangement for store og små, og det vil også bli mulig å få en runde rundt torget på ryggen til en ponni, sier han.

Julemarked

Samme dag er det julemarked på torget i regi sentrumsforeninga. Her blir det salg av mat og drikke, og det blir salgsboder der man får kjøpt alt fra ullugger til juletre.

Catharina.Morken@avisa-st.no

928 30 284